Din oras

”Familia”, noi motive de interpretare. Propunerea legislativă a Coaliției pentru Familie a trecut de Camera Deputaților

Noua definiție a familiei în Constituția României poate să nască noi interpretări, dar de data aceasta în ceea ce privește familiile monoparentale. În situația în care propunerea legislativă a fost adoptată de Camera Deputaților, se pune problema dacă soții rămași singuri cu copiii, după divorț sau după deces, sunt considerați în continuare ca făcând parte dintr-o familie.

Avocații însă spun că aceste interpretări nu vor afecta decizia, deoarece interesul populației a fost acela de a face imposibile căsătoriile între persoane de același sex.  

”Această modificare legislative nu va afecta familiile monoparentale. Miza acestei legi nu o reprezinta relatiile care sunt stabilita intre parinti si copii care au o situatie de familie monoparentala, ci miza este daca o familie ar putea fi formata prin casatorie intre personae de acelasi sex. Practic, asta este miza si nu va afecata familiile monoparentale”, precizeaza avocatul Sergiu Bogdan.

 De asemenea, specialiștii spun că această problematică înaintată de Coaliția pentru Familie prin care s-a cerut revizuirea Constituției privind definiția familiei, a fost una de moralitate și nu una legislativă.  

” În plus eu cred că aceasta discutie tine de morala unei societati si mai putin de chestiile juridice”, completeaza avocatul.

 Coaliția pentru Familie a strâns peste 3 milioane de semnături, care au fost depuse la Senat împreună cu o propunere de revizuire a Constituției. Reprezentanții asociației au cerut modificarea legislației, iar inițiativa prevede că ”familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”. Propunerea legislativă a fost adoptată de Camera Deputaților cu 232 de voturi ”pentru”, 22 de voturi ”împotrivă” și 13 abțineri și urmează să ajungă la Senat.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *