Din oras

Familia amarata de pe strada Donath a fost data uitarii de oamenii primariei. Dupa Pasti, nu i-a mai ajutat nimeni

Ajutorul din partea clujenilor pentru familia de clujeni necajiti de pe strada Donath, a caror situatie a fost redata pe larg in Ziar de Cluj s-a oprit dupa Sarbatorile Pascale. Au primit multe alimente, dulciuri pentru copilasi si hainute, iar cei de la Politia Primariei au promis atunci ca ii vor ajuta sa isi termine casa. A trecut mai mult de o luna,  dar nu s-a facut nici un pas in acest sens. Familia are nevoie si de materiale de constructii pentru lucrari.

Melinda Sipos are 33 de ani si este o mama singura cu patru copilasi, la care s-a adaugat un verisor ramas orfan. Nu are decat 8 clase si nu reuseste sa isi gaseasca un loc de munca, asa ca cei mici invata la scoala la Rascruci, unde stau la internat pana la sfarsitul saptamanii. Casa de trei camere, neterminata, mai adaposteste inca trei oameni: mama bolnava a Melindei, tatal si sora cu dizabilitati a ei. Pensia batranului si alocatiile copiilor sunt singurele surse de venit pentru toti. Pana nu demult, singura lor bucurie de sarbatori era pachetul cu alimente daruit de Asociatia Crestina de Ajutorare Hannah.

In urma unui articol publicat de Ziar de Cluj s-au mobilizat multi clujeni si le-au daruit alimente si hainute. Cea mai mare mobilizare a fost, insa, a celor de la Politia Locala. Angajatii serviciului au pus mana de la mana, au cumparat 100 de kilograme de alimente de baza, dulciuri si apa minerala plus haine si jucarii si au transportat totul la casa amarata a familiei Sipos. 

“Copiii s-au bucurat mult de dulciuri, ei n-au mai vazut asa ceva. Inca mai avem cate ceva din alimente, dar nu prea multe. La noi e o problema cu alimentele, ca banii se duc pe apa si gaz. Numai la lumina am dat luna trecuta 800 de lei… Oricum, a fost o mare surpriza pentru noi si le multumim tuturor”, a declarat astazi Melinda Sipos. 

Mama ei este bolnava, are hipertensiune si probleme cu circulatia si nu are bani de consultatii si tratament de specialitate. 

“Ne-am mai dus sa culegem melci, sa ii vindem apoi, dar nu am gasit prea multi”, s-a plans femeia. 

Despre ajutorul pentru terminarea casei, spune ca nu i-a mai cautat nimeni. 

“De la Pasti, nu a mai ajuns nimeni pe al noi. Ne-au promis ca ne ajuta, poate ca nu au avut timp, au si ei treburile lor…”, a spus Melinda Sipos.

Casa in care locuiesc, pe strada Donath, nr. 197, a fost construita de bunicul copiilor si are trei camere care necesita zugraveala noua, mobilier, o soba functionala, precum si zugraveala exterioara. Si masina de spalat a familiei e defecta.

“Copiii nu au camera lor. Cand vin acasa, fetele dorm cu mine si baietii cu bunicul. Le tinem hainutele intr-un dulap care e afara. Daca mi-as gasi de lucru ne-ar fi mai bine. M-as duce sa fac curatenie la blocuri, sa fiu femeie de serviciu, dar nu ma primeste nimeni”, explica femeia. 

Minodora Fritea, sefa Politiei Locale din cadrul Primariei Municipiului Cluj-Napoca a declarat ca nu a avut inca timp sa se ocupe de promisiunea facuta familiei Sipos. 

“Nu am mai trecut pe la ei, avem multe activitati in perioada asta, acum suntem prinsi cu Zilele Clujului. Oricum, noi suntem gata sa le dam o mana de ajutor, insa le putem oferi doar manopera, cum s-ar zice. Nu avem material de constructii, dar avem oameni priceputi la asta care pot sa se implice voluntar. Multumim ca ne-ati amintit, o sa trecem pe la ei chiar astazi, va promit!”, a afirmat Fritea. 

UPDATE

Minodora Fritea ne-a contactat sa ne comunice ca, in urma discutiei, s-a deplasat astazi cu o echipa la fata locului. 

„Era acasa doar doamna, le-am lasat ce am avut si noi, un sac de cartofi si alte alimente. Ne-a spus ca are nevoie de niste medicamente si rechizite, o sa facem eforturi sa le ducem in aceste zile. Am vazut ca au primit niste lemne pe care baietii nostri se vor duce sa le taie. Casa are nevoie de zugraveala si in interior, unde sunt vreo 5 incaperi, cu bucatarie si baie cu tot, dar si la exterior. Din pacate, noi nu dispunem de materiale de constructii, insa, daca se vor gasi, vom merge sa le facem lucrarile cu cel mai mare drag”, a promis sefa Politiei Primariei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *