In vizor

Aura Ion va fi deshumata. Se va face o noua autopsie

Procurorii de la Parchetul instantei supreme au dispus o noua expertiza medico-legala in cazul Aurei Ion, intrucat concluziile raportului de autopsie din 10 februarie nu au fost avizate de Comisia de avizare si control al actelor medico-legale din cadrul Institutului de Medicina Legala Cluj-Napoca.

Noua expertiza va fi facuta pe baza actelor care exista deja la IML Cluj.

“Noi nu avem voie sa dam declaratii cat timp cazul este in cercetare penala si in timpul judecatii, pana la finalizarea dosarului. Ce zice Parchetul, aia zicem si noi. Noi suntem niste executanti care fac lucrari la dispozitia Parchetului; vom executa dispozitiile ordonantei si vom raspunde acestora”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Marius Vartic, seful IML Cluj.

De asemenea, anchetatorii au cerut relatii suplimentare de la ROMATSA si Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti-Baneasa. Luna aceasta, au fost audiati in dosar opt controlori de trafic de la ROMATSA, doi angajati ai Scolii Superioare de Aviatie Civila si un angajat al Institutului Medico-Militar.

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata in accidentul aviatic produs in 20 ianuarie, in Muntii Apuseni, intr-o zona accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judetele Cluj si Alba. In prima expertiza medico-legala se stabilise ca Aura Ion a murit din cauza frigului.

sursa foto: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *