In vizor

Facultatea de Matematică Informatică va avea un nou sediu în Grigorescu

Scris de 146

Universitatea Babeș Bolyai vrea să construiască un nou sediu pentru Facultatea de Matematică și Informatică pe un teren ce îl deține în Grigorescu pe strada Donath, în vecinătatea Casei Radio. În acest sens în cadrul Comisiei de Urbanism din noiembrie va fi discutat Planul Urbanistic de Detaliu. 

Se propune edificarea unei cladiri pentru Facultatea de Matematica si Informatica cu regim de inaltime 2S+P+2E+R și inaltime maxima de 15.50 m pe terenul aflat în proprietatea Universității Babes Bolyai. Clădirea va fi realizată sub forma unui monovolum, dezvoltat relativ paralel cu strada Donath. Se va acorda o atenție deosebită modului de dispunere a amfiteatrelor și sălilor de curs/seminar, astfel încât acestea să beneficieze de lumină naturală, evitându-se orientarea acestora spre nord sau sud. 

Subsolul 2 adaposteste o parcare pentru 43 autoturisme, accesul în parcare facandu-se prin intermediul unui lift auto, pe latura sud-vestica a cladirii. In jumatatea sud-estica a subsolului 2 este ocupata partial de doua amfiteatre pentru studenti, sub gradenele carora se amenajeaza spatii tehnice. 

Subsolul 1 este structurat în doua zone distincte: zona amfiteatrelor, în jumătatea sud-estica și zona tehnica a spatiilor de intretinere în jumătatea nord-vestica. 

Parterul gazduieste accesul principal în clădire, respectiv un hol mare/zona de regrupare de unde se face distribuția generală în clădire. La nivelul parterului se amenajează 4 laboratoare a câte 20 de locuri fiecare. La etajul 1 se va afla un amfiteatru de cca 200 de locuri care ocupa colțul sud-vestic al etajului 1, cabinetele doctoranzilor, asistentilor și lectorilor spre str. Donath, grupurile sanitare inclusiv pentru persoane cu handicap ,respectiv doua scări și liftul prin care se asigura legătura pe verticala intre nivelele clădirii. Etajul 2 va avea cabinet profesori, cabinet conferentiari și cabinet lectori, birouri, secretariat, etc. La etajul 3 se regăsesc două săli de curs, un cabinet destinat lectorilor și un birou administrativ. 

Terenul studiat este amplasat în mun. Cluj-Napoca, în cartierul Grigorescu, și se afla în imediata vecinătate a Casei Radio, la intersecția a doua artere importante: Str. Donath și strada Mirăslău.În situația propusa , atât accesul auto cât și cel pietonal se vor putea realiza doar din strada Donath, de pe latura sud-estica a terenului, fiind singura latura accesibilă din domeniul public. 

Din punct de vedere al locurilor de parcare, zona este destul de aglomerata. Este de menționat ca beneficiarul deține o parcare privata în incinta Facultatii de Știința și Ingineria Mediului. (aprox. 85 locuri de parcare).

Achiziția clădirii deținute de Banca Transilvania pe strada Barițiu

În 2018 se discuta despre faptul că UBB ar fi ajuns la un acord cu Banca Transilvania pentru achizițonarea clădirii de pe strada George Barițiu pentru suma de 4 milioane de euro, după cum informa actualedecluj. Clădirea urma să fie noul sediu al Facultății de Matematică Informatică. Achiziția însă nu a fost privită cu ochi buni de o parte a cadrele universitare deoarece nu era proiectată pentru a găzdui cursuri și seminarii. Se pare că UBB a renunțat la această deciziei, iar Facultate de Mate Info va beneficia de un sediu nou în Grigorescu. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 9 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 11 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 11 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 12 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 12 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 12 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 13 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 13 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 14 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 15 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 16 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 16 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE