In vizor

Dispută pe banii clujenilor – De peste doi ani, Consiliul Județean cheltuie fonduri pentru avocați într-o dispută cu Atzwanger, fostul constructor al rampei ecologice de deșeuri

Scris de 59

De mai bine de doi ani, Consiliul Județean Cluj are o dispută în instanță cu Atzwanger, liderul asocierii care a realizat o parte din lucrările de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID). Periodic, sunt cheltuiți bani frumoși pentru contracte de servicii de consultanță juridică. În ședința de Consiliu Județean de astăzi, a fost votat un proiect de hotărâre pentru încheierea unui astfel de contract cu Societatea Profesională cu Răspundere Limitată ”Mocanu și Asociații”. Conducerea forului județean vrea să recupereze de la Atzwanger 3,7 milioane euro.

Toată tevatura cu procesul pe care Consiliul Județean îl are cu fostul constructor al CMID, asocierea ATZWANGER S.P.A., LADURNER IMPIANTI S.R.L., S.C. CONFORT S.A., S.C. VELSERVICE S.A. – prin liderul de asociere ATZWANGER S.P.A. a început în 2012, când a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor. Doi ani mai târziu, contractul a fost reziliat din vina antreprenorului, după cum spunea conducerea Consiliului Județean atunci. S-a încercat remedierea situației de către Comisia de Adjudecare a Disputelor, însă nu s-a reușit și s-a ajuns în instanță.

Pe rolul Curții de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera Internațională de Comerț Paris se află pe rol dosarul arbitral, în care Județul Cluj – Consiliul Județean Cluj are calitatea de parte în contradictoriu cu antreprenorul ASOCIEREA ATZWANGER S.P.A., LADURNER IMPIANTI S.R.L., S.C. CONFORT S.A., S.C. VELSERVICE S.A. – prin liderul de asociere ATZWANGER S.P.A..

În temeiul Hotărârii Consiliului Județean Cluj nr. 66/29.03.2018 privind aprobarea achiziționării de servicii juridice de consultanță, de asistență și de reprezentare a Județului Cluj, în fața Curții de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera Internațională de Comerț Paris, a fost încheiat un contract de asistență juridică între Județul Cluj/Consiliul Județean Cluj și Societatea Profesională cu Răspundere Limitată Mocanu și Asociații.

La data de 02.08.2018, Consiliul Județean Cluj a formulat cerere reconvențională în dosarul arbitral respectiv.

Conform clauzelor contractului din 2012 pentru CMID, disputele dintre părți se soluționează de către Comisia de Adjudecare a Disputelor, iar în cazul în care decizia CAD (dacă există) nu a devenit finală și obligatorie, disputa se va soluționa prin arbitraj internațional. Pentru executarea unor lucrări neconforme de către antreprenor, Consiliul Județean Cluj a depus plângere penală în anul 2015, soluția pronunțată în dosar fiind clasarea acestuia. În acest dosar, Consiliul Județean Cluj a formulat și cerere de constituire ca parte civilă cu un prejudiciu în valoare de 17.728.954 lei.

„Având în vedere soluția pronunțată, pentru recuperarea prejudiciului pe cale civilă se impune în mod obligatoriu, conform acordului contractual, inițierea și derularea unei proceduri CAD cu Antreprenorul, în scopul obținerii unei decizii CAD și abia ulterior, după caz, formularea unei cereri pentru soluționarea disputei prin arbitraj internațional”, scrie în proiectul de hotărâre votat astăzi.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 1 hour Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 5 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 5 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 8 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 8 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 8 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 10 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 10 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 11 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE