In vizor

Fabrica Zewa, tot mai aproape de judetul Cluj

Urmatoarea sedinta a Consiliului Local Sebes va decide soarta investitiei suedezilor de la SCA, cunoscuti in Romania pentru brandul Zewa, arata Stiri si Reportaje Alba. Concernul suedez SCA si-a anuntat intentia de a cumpara un teren pentru o investitie de 100 de milioane de euro, dar autoritatile locale au taraganat tranzactia timp de un an. Cealalta optiune a suedezilor ar fi Dejul.

Stiri si Reportaje Alba anunta ca rabdarea suedezilor s-ar cam fi terminat si “daca nici in acesta luna nu va fi aprobata scoaterea la licitatie, fara restrictiile legate de PUZ, conducerea concernului suedez SCA va renunta la investitia de la Petresti si se va orienta, cel mai probabil spre alte orase, cel mai vehiculat fiind Dej, unde Pehart TEC mai detine o fabrica de hartie”.

In fapt SCA a solicitat prin intermediul partenerului lor Pehart TEC scoaterea la vanzare prin licitatie a unui teren de 3,6 hectare din apropierea fabricii de hartie detinute de Pehart TEC in vederea unei investitii de 100 de milioane de euro. Numai ca Planul Urbanistic Zonal pentru acel teren nu prevede doar constructii industriale ci si 6.000 de metri patrati de zona rezidentiala, iar in aceste conditii concernul SCA nu este dispusa sa faca achizitia. Pe de alta parte consilierii locali nu sunt dispusi sa schimbe PUZ-ul cu toate ca sebesenii au strans semnaturi si au initiat un proiect de hotarare. Un vot a mai lipsit in ultima sedinta a consiliului in luna decembrie.

Acum, potrivit sursei citate, oamenii strang din nou semnaturi pentru sedinta care ar trebui sa aiba loc dupa data de 20 ianuarie.
Reprezentantii administratiei locale din Dej spun ca nu au avut loc pana in acest moment discutii sau solicitari oficiale din partea suedezilor sau a partenerului Pehart TEC.

“Nu am avut discutii si nu sunt solicitari inregistrate in acest sens. Daca reprezentantii concernului suedez vor sa investeasca la noi, suntem deschisi, asa cum suntem pentru orice investitie. Avem in zona un parc industrial si cu siguranta ne-am stradui sa le cream toate conditiile”, a explicat viceprimarul Dejului  Aurelian Muresan.

Foto: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *