Eveniment

Fabrică nouă de medicamente în Cluj. Investiție de peste 50 milioane euro

Stada România, subsidiara grupului german Stada Arzneimittel AG, a demarat la finele lui 2022 lucrările de construcție a primei fabrici de medicamente construită de o companie internațională în ultimii 30 de ani în România.

  • Potrivit forbes.ro, investiția se ridicp la peste 50 mil euro. Noua unitate de producție este amplasată în Parcul Industrial Arieș din Turda, județul Cluj. Implementarea proiectului de tip greenfield este parțial susținută de Guvernul României, printr-o contribuție de ajutor de stat.

Inițial germanii au achiziționat un teren de 100.000 mp. Acesta permite o dezvoltare ulterioară a facilităților de producție, prin construcția unor noi clădiri, în funcție de cererea pieței și raportat la nevoile de dezvoltare continuă a companiei.

„Investiția în instalația din Turda arată că STADA este un partener de încredere pentru guvernele și autoritățile naționale și locale. Capacitatea suplimentară va sprijini traiectoria noastră de creștere”, a declarat MIGUEL PAGAN FERNANDEZ, Chief Technical Officer.

„Am ales Turda pentru că este un oraș situat în inima unei regiuni importante din punct de vedere strategic pentru Grupul STADA”, a explicat Mihai Fugarevici, director general al STADA România.

Unitatea de producție și ambalare va cuprinde inițial nouă linii tehnologice de ultimă generație pentru produse în doză solidă (capsule și tablete), cu o capacitate de 120 milioane cutii produs farmaceutic pe an.

Producătorul german de medicamente, STADA, a investit până acum 14 milioane de euro în fabrica de medicamente de la Turda, judeţul Cluj, potrivit informațiilor turdanews.ro.

Termenul de finalizare a facilității de producție este planificat pentru luna octombrie 2024, iar echipa va fi formată din 375 de angajați