Din oras

EXCLUSIV: VICTORIEEE! Contestatiile elevilor de la Sincai au fost admise si sanctiunile anulate! Din pacate, doar 10 liceeni au avut curajul sa le depuna

La ora 15:45 a luat sfarsit sedinta de Consiliu de Administratie a liceului Sincai unde au fost admise cele 10 contestatii depuse de elevii mai curajosi din “lotul” celor peste 60 de liceeni sanctionati drastic si abuziv de conducerea scolii pentru ca au postat pe un grup privat de Facebook imagini ironice la adresa profesorilor.

Consiliul de Administratie al liceului a analizat contestatiile si le-a admis constatand vicii de procedura, elemente scoase in evidenta de avocatii care i-au reprezentat pe unii dintre elevi, avocati carora insa nu le-a fost permisa participarea la sedinta. Majoritatea elevilor au fost reprezentati cu succes in aceasta cauza de avocatul Mihai Lapusan, fost absolvent de Sincai, managing partner al casei de avocatura Lapusan & Moscovits & Steopan si Asociatii.

Este o victorie extraordinara a liceenilor, fiindca, practic, se anuleaza aceste sanctiuni si se revine la starea initiala. Prezenta la sedinta, consilierul local Claudia Anastase a solicitat un punct de vedere din partea departamentului juridic al Inspectoratului Scolar pentru a vedea ce se poate face si in cazul celor peste 50 de elevi care, probabil de frica repercusiunilor, nu au avut curaj sa depuna aceste contestatii.

Ziar de Cluj ii felicita pe elevii curajosi si le promite ca va fi intotdeauna alaturi de ei atunci cand e vorba de libertatea de expresie si demnitatea lor.

Ziar de Cluj felicita si Consiliul de Administratie al liceului pentru ca a dovedit maturitate, chiar si in ceasul al 12-lea, in abordarea acestei situatii.

Foto: killingspr.deviantart.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *