Justitie

EXCLUSIV Unul dintre proxeneții de la DEJ, sponsorul IPJ Cluj, merge pe procedura simplificată și recunoaște că a vrut să dea MITĂ să scape de dosar

UPDATE: 

După optarea pentru procedura simplificată, magistrații l-au plasat pe Călin Man în arest la domiciliu, el fiind în arest preventiv de mai bine de trei luni. 

 

Unul dintre proxeneții inculpați în dosarul Pești la Dej a anunțat astăzi că merge pe procedura simplificată recunoscând că a încercat să mituiască un ofițer judiciar și pe procurorul care instrumenta dosarul de proxenetism. Călin Man, săltat în primăvară alături de Șarpele, Coco, Jula, Rotar și Vlașin, a uzat proxedura simplificată după ce DNA Cluj l-a trimis în judecată într-un alt dosar în care se arăta că acesta a încercat ofere 15.000 de euro șpăgă pentru a scăpa de acuzațiile de proxenetism. 

Ziar de Cluj a scris anul trecut un material amplu despre relațiile dintre polițiștii dejeni și proxeneții din localitatea respectivă. Călin Man deține o firmă de construcții, iar în perioada pandemiei figura pe lista celor care au donat alimente către polițiștii aflați în stradă în perioada ordonațelor de urgență, care limitau deplasarea populației. 

SPONSORUL IPJ CLUJ: 

La termenul de astăzi s-au pus în discuție două aspecte: dacă Man dorește să recunoască săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență + dare de mită și dacă se menține măsura arestului preventiv pe numele acestuia. 

Instanța a dispus efectuarea unei adrese către Serviciul de Probațiune pentru a obține o caracterizare a lui Man din perioada în care acesta a fost monitorizat, după percheziții. În ceea ce privește punerea în discuție a menținerii măsurii preventive, instanța a rămas în pronunțare, însă, de regulă, după recunoașterea faptelor se schimbă măsura privativă de libertate prin arest preventiv cu o măsură mai ușoară: arest la domiciliu sau control judiciar. 

Conform procedurii, în următoarea perioadă urmează ca Tribunalul Cluj să pronunțe o sentință în dosarul instrumentat de DNA Cluj. 

Reamintim că Man apare în mai multe stenograme din referatul cu propunerea de arestare întocmit de procurorul Valentin Urițescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej. DNA Cluj susține că Man s-ar fi oferit să dea 10.000 de euro lui Urițescu și 5.000 de euro ofițerului Vlad Oejdean. 

Cu toate că sumele de bani nu au intrat în posesia celor doi, Călin Man și-ar fi recunoscut faptele pe motiv că „nu avea cum să demonstreze contrariul”. Pe Oejdean îl cunoștea Man de ani de zile, iar discuțiile pe care aceștia le-au purtat erau „la o bere amicală”, fără ca Man să îi înmâneze lui Oejdean șpaga. 

 

Mihaela Butean, prostituata supusă a lui Călin Man

Anchetatorii susțin că Mihaela Butean se prostitua încă din 2011, an în care figurează ca intrată la cluburi din Viena. Călin Man a fost cercetat în trecut pentru proxenetism, iar astăzi se cere arestarea preventivă a acestuia pentru perioada 2016 – 2020 în care ar fi fost peștele Mihaelei Butean, pe care o amenința constant cu bătaie și folosea un limbaj violent pentru a o ține sub control și a-i lua banii obținuți din prostituție.

Domnul Valer, nu știați, așa-i? Domnul Câmpean, nici dumneavoatră, nu ? Că doar conduceți un coteț, nu o POLIȚIE DE MUNCIPIU….

Parangheliile ”ușoare” din ultimul timp s-au datorat faptului că PEȘTII rămâneau fără bani, fiindcă COVID 19 le-a trimis pe prostituate acasă. Să nu vă gândiți că aveau ei rețineri să facă aroganțe, când polițiștii de la Dej sunt la ”contacte favorite”. 

Unde nu sunt bani, e rost de scandal. Într-o conversație interceptată de anchetatori se arată cum s-au stricat relațiile între Călin Man – peștele și Mihaela Butean aka Bombo – femeia care mergea la produs pentru el. 

BUTEAN R.M: Ți-am făcut supă, hai. Cumpără-mi…

CĂLIN M.: (n.l. neinteligibil, vorbesc simultan)

BUTEAN R.M.: țigări, că…fac spume la gură.

CĂLIN M.: Cumpără mă-ta-n pizdă, că amu viu peste deal, nu mă duc, (n.l. neinteligibil)

BUTEAN R.M: Da…Deci dacă vii fără țigări să nu vii.

CĂLIN M.: Du-te tu că-mi sugi pula cu mă-ta, că-ți fut un pumn în gură de și…

BUTEAN R.M.: Fute-mi, fute-mi pește! Fute, (n.l. neinteligibil) DEJU cine ești.

CĂLIN M.: (n.l. neinteligibil)

BUTEAN R.M.: Io pă mine… Io știi pă cine fac de rușine, pă mama și pă tata, da’ tu…, tu nu mai ai omenie în față la absolut nimeni.

CĂLIN M.: (n.l. urlă) Du-te-n morții mă-tii…

BUTEAN R.M: La nimeni!

CĂLIN M.: numa’ (n.l. neinteligibil) prin bloc, și faci șmecherii de estea, că-ți sparg fața, tu gunoi…

BUTEAN R.M.: (n.l. urlă) pă care bloc? Că n-ai dat un leu aici. Care bloc?

CĂLIN M.: Ai…, ai ce ta bat, no stai, fută-te Dumnezo…, (n.l. neinteligibil)

BUTEAN R.M.: Hai! Hai, că abia aștept. Hai…

CĂLIN M.: Aiii, no stai, într-un minut îs acasă, în 2 minute. No stai be-mi-ai (n.l. neinteligibil)

BUTEAN R.M.: Adu-mi țigări, deci dacă nu-mi aduci țigări te omor.

CĂLIN M.: Du-te tu…

BUTEAN R.M.: Te aștept cu cuțitu’.

CĂLIN M.: Fute-te-ar Dumnezo și Maica Sfântă amu…

BUTEAN R.M.: Te aștept cu cuțitu’. Amu în postul Paștele, la cât am blestemat (n.l. probabil)

CĂLIN M.: Fute-te-ar Dumnezo să paralizezi.

BUTEAN R.M: N-apuci Paștele, n-apuci Paștele…

CĂLIN M.: Da’ar Dumnezo…prostituată borâtă, stai tu că (n.l neinteligibil)

BUTEAN R.M.: Pește! (n.l neinteligibil)

 

„Din analiza datelor financiare obținute s-a stabilit că numitul Man Augustin Călin a obținut foloase materiale de la numita Butean Roxana Mihaela, care practica prostituția în Viena, astfel:

– în perioada 9 februarie 2016 – 11 august 2018, prin intermediul serviciului financiar Western Union, numita Butean Mihaela a expediat direct numitului Man Augustin Călin suma totală de 19,418 euro, având un număr de 44 de tranzacții. La fiecare dintre aceste tranzacții se afla în Viena. Călin Man a ridicat acele sume de bani, de cele mai multe ori din Cluj-Napoca.

– în perioada mai 2018 – ianuarie 2020, prin intermediul serviciului financiar Money Gram, numita Butean Roxana Mihaela a expediat numitului Man Augustin Călin suma totală de 5.400 de euro, având un număr de nouă tranzacții”, se arată la dosarul Pești la Dej. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *