Focus

Exclusiv! STRANDUL MUNICIPAL, imagini senzationale! Cum va arata cel mai iubit strand din Cluj dupa reabilitare!

S-au agitat apele in presa locala despre zvonul ca pe terenul de peste 12.000 mp amplasat in centrul Clujului, fosta glorie a distractiilor pe timp de vara in oras, ce a stat fara niciun folos  de mai mult de un deceniu, s-ar putea construi un zgarie-nori. Nici vorba de zgarie nori, locul va fi reabilitat si se va transforma in cel mai mare loc de relaxare din Cluj, asa cum ne-au declarat in exclusivitate cei care se ocupa de proiect. Ziar de Cluj va prezinta in exclusivitate cifrele care vor face diferenta:

– 1479 mp de bazine

– 884 de șezlonguri

– 121 de mese pentru 484 de clienti

– 5000 mp de verdeata

Cum a fost

 

Proprietarii au incercat in van in trecut sa construiasca ceva mai serios pe amplasament si, desi au “batut” municipalitatea si in instanta, Boc si consilierii au refuzat categoric orice colaborare pentru aviz de constructie pentru alta utilitate decat cea de strand. Situatia i-a alungat pe toti cei care ar fi vrut sa investeasca in zona sau sa cumpere terenul, astfel ca este tot la vanzare de mult timp. Niste oameni de afaceri hotarati au luat in chirie terenul de la proprietari si vor investi bani seriosi pentru a crea un loc modern pentru relaxarea clujenilor ce vor sa fuga de caldura.

In anii de dinainte de ’89, Strandul Municipal era in topul elegantei la Cluj, dupa cum relateaza scriitorul Constantin Cublesan in volumul “Clujul din povesti”.

Pentru ca existau, dupa moda veche a strandurilor nemtesti, cabine unde sa-ti depui imbracamintea si sa te dezbraci, ca domnii, lasandu-ti hainele sa atarne in cuiele batute sus in scandura, caci cuiere nu existau; nici nu puteai avea pretentii”, arata autorul.

Strandul avea un sir de cabine la dreapta, se puteau folosi la fata locului mingi de ping-pong, cutii cu piese de sah sau remi. La bazinul pentru copii, scriitorul isi aminteste ca era mereu plin-ochi, iar cel mare avea trambulina cu doua trepte si o adancime la un capat de maxim 6 metri. Apa se incalzea in mod natural si ecologic, la soare, si se dezinfecta cu clor. Inainte de aceasta, in locul strandului fusese baia publica “Diana”.

 

Cum va fi

 

In acest moment se efectueaza lucrari de igienizare a spatiului care nu necesita nici o autorizare speciala, iar intrucat destinatia ramane tot aceeași, de strand, se asteapta obtinerea avizului de la Ministerul Culturii pentru continuarea autorizarii. Intre timp se proiecteaza retelele de apa si canal si se finiseaza piscinele, ne-au declarat investitorii.

Investitia va fi o mana cereasca pentru clujeni, avand in vedere ca spatiile outdoor de relaxare pe timp de vara sunt foarte putine la Cluj, iar cele care sunt… sunt jalnice. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *