Justitie

EXCLUSIV Serviciul Secret al Statelor Unite face percheziții la Cluj-Napoca!

Descinderi în această dimineață la Cluj-Napoca. Serviciul Secret al Statelor Unite (United States Secret Service – USSS) a cerut ajutorul celor de la DIICOT România pentru a efectua percheziții în Cluj-Napoca. 

Potrivit surselor din cadrul anchetei, Statele Unite au trimis o echipa din cadrul USSS pentru ca aceștia să ridice mai multe probe de la domiciuliul unor clujeni suspecți. Aparent, americanii au declanșat o anchetă pentru a verifica modul în care o firmă din Cluj-Napoca efectua tranzacții cu patru dintre monedele virtuale – Bitcoin, Ether, Litecoin, Ether C.

Mandatele de efectuare a perchezițiilor domiciliare au fost aprobate de Tribunalul București. 

USSS este instituția care se ocupă cu aplicarea legilor contrafacerii la protejarea sistemelor de plată și sistemelor financiare din Statele Unite

„Serviciul Secret al SUA are un rol esențial în asigurarea infrastructurilor critice ale națiunii, în special în domeniile cibernetic, bancar și financiar. Alte directive se referă la necesitatea combaterii crimei organizate transnaționale care vizează cetățenii și instituțiile financiare din Statele Unite. Ca răspuns la globalizarea amenințărilor bazate pe tehnologie, misiunea de investigație a Serviciului Secret al SUA în străinătate crește și ea, creând necesitatea unei prezențe puternice de legătură de peste mări” prezicează oficialii USSS.

Știre în curs de actualizare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *