Justitie

EXCLUSIV Sentință surpriză în dosarul Annei Horvath! Condamnată pentru o infracțiune și achitată pentru alta

Scris de 987

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a soluționat dosarul nr. 1448/33/2016 al Secţiei penale prin decizia nr. 183/A/22.05.2019 cu următorul cuprins: 

Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj şi inculpaţii Horvath Anna şi Fodor Zsolt împotriva sentinţei penale nr. 45 din 23 martie 2018 pronunţată de Curtea de Apel Cluj – Secţia penală şi de minori în dosarul nr. 1448/33/2016. Desfiinţează, în parte, sentinţa apelată şi, rejudecând:

I. Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 2 ani şi 8 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a Cod penal, aplicate faţă de inculpata Horvath Anna, în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor.

1. În temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. a Cod de procedură penală, achită pe inculpata Horvath Anna pentru comiterea infracțiunii de spălare de bani, prevăzută de art. 29 alin. 1 lit. a din Legea 656/2002.

2. Menţine pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată pentru săvârșirea infracţiunii de trafic de influenţă şi pedeapsa accesorie și complementară prevăzute de art. 66 lit. a Cod penal. Aplică, faţă de inculpata Horvath Anna, pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. b Cod penal pe o durată de 2 ani, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. b Cod penal, pe durata executării pedepsei principale.

În temeiul art.91 alin.1 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 2 ani închisoare aplicată inculpatei Horvath Anna, pe un termen de supraveghere de 4 ani, calculat începând cu data prezentei decizii, conform prevederilor art. 92 alin. 1 şi 2 Cod penal. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, obligă inculpata ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, impune inculpatei să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Asociaţiei Filantropice Medical-Creştină Cluj sau Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare. În temeiul prevederilor art.94 alin.1 Cod penal, datele prevăzute de art.93 alin.1 lit.c)-e) Cod penal vor fi comunicate Serviciului de Probaţiune Cluj. Atrage atenţia inculpatei Horvath Anna asupra prevederilor art.96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse ori stabilite de lege.

II. Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 2 ani şi 6 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a Cod penal aplicate inculpatului Fodor Zsolt.

1. În temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. a Cod de procedură penală, achită pe inculpatul Fodor Zsolt pentru comiterea infracțiunii de spălare de bani, prevăzută de art. 29 alin. 1 lit. a din Legea 656/2002.

2. Menţine pedeapsa de 1 ani şi 6 luni închisoare aplicată pentru săvârșirea infracţiunii de cumpărare de influenţă şi pedeapsa accesorie şi complementară prevăzută de art. 66 lit. a Cod penal. Aplică faţă de inculpatul Fodor Zsolt pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. b Cod penal pe o durată de 2 ani, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. b Cod penal, pe durata executării pedepsei principale.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale care nu contravin prezentei decizii.

Cheltuielile ocazionate cu soluţionarea apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj şi inculpaţii Horvath Anna şi Fodor Zsolt rămân în sarcina statului.

Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în cuantum de câte 250 lei, rămân în sarcina statului.

Definitivă.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 22 mai 2019”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours General
  A murit Augustin Chira, fost jucător la echipa secundă a CFR Cluj
 • Acum 22 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 23 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 1 day Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 1 day PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 1 day Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 1 day Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 1 day Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 1 day Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 1 day In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 1 day Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 1 day Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 1 day In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE