Justitie

De ce i-a fost frică nu a scăpat: 100 de zile de muncă în folosul comunității pentru politicianul clujean

Anna Horvath și patronul EuroGSM, Fodor Zsolt, vor fi nevoiți să presteze muncă în folosul comunității, conform unei decizii luate azi de Înalta Curte de Casație și Justiție.

ÎCCJ a soluționat dosarul nr.1448/33/2016 al Secţiei penale prin decizia nr.183/A/22.05.2019. Chiar dacă în 2018, Anna Horvath condamnată la închisoare cu executare din cauză că a refuzat munca în folosul comunității, fostul viceprimar va fi nevoit ”să frecventeze un program de reintegrare socială” pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare. 

„În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, impune inculpatei să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Asociaţiei Filantropice Medical-Creştină Cluj sau Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare. În temeiul prevederilor art.94 alin.1 Cod penal, datele prevăzute de art.93 alin.1 lit.c)-e) Cod penal vor fi comunicate Serviciului de Probaţiune Cluj. Atrage atenţia inculpatei Horvath Anna asupra prevederilor art.96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse ori stabilite de lege”, se arată în decizia Curții.

Potrivit surselor Ziar de Cluj, atât patronul EuroGSM, Fodor Zsolt, cât și fostul viceprimar Anna Horvath vor face recurs la sentință. 

Anna Horvath a fost trimisă în judecată, în decembrie 2016, alături de afaceristul clujean, Fodor Zsolt pentru comiterea unor infracţiuni de corupţie. Teza din rechizitoriul întocmit de DNA Cluj consta în faptul că Anna Horvath a săvârşit infracţiunea de trafic influenţă asupra unor angajaţi din Primăria Cluj-Napoca, pentru ca apropiaţi sau susţinători ai săi să aibă dosarele de la Urbanism soluţionate cu celeritate.

CITEȘTE ȘI:

Anna Horvath, condamnată la închisoare cu executare din cauză că a refuzat munca în folosul comunității

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *