Justitie

EXCLUSIV Sentință dură pentru unul dintre proxeneții de la Dej. Instanța l-a condamnat la închisoare cu executare și l-a menținut în arest preventiv

Scris de 2,051

Magistrații de la Tribunalul Cluj au dispus ieri condamnarea la închisoare cu executare a afaceristului din Dej, Călin Augustin Man. Bărbatul era acuzat că ar fi încercat să dea mită unui ofițer judiciar și procurorului de caz din dosarul Peștii de la Dej, în care Man era inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism. DNA Cluj l-a trimis în judecată pe acesta în toamna anului trecut, iar luni, 22 martie s-a pronunțat sentința de fond: condamnare la doi ani de închisoare cu executare. 

„Condamnă pe inculpatul: Man Augustin Călin, în temeiul art. 290 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea 78/2000, modificată, la pedeapsa de: – 1 (un) an 6 (şase) luni şi 20 (douăzeci) de zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. În temeiul art. 292 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea 78/2000, modificată, la pedeapsa de: – 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. În temeiul art. 292 alin. 1, rap. la art. 66 alin. 1 lit. a) şi b), art. 67 alin. 2 şi art. 68 alin. 1 lit. c) Cod Penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an, după executarea pedepsei principale a închisorii. În baza art. 38 alin. 1 Cod Penal constată că cele două infracţiuni au fost comise în condiţiile concursului real de fapte, iar în temeiul art. 39 alin. 1 lit. b Cod Penal aplică inculpatului pedepsea cea mai grea şi anume aceea de 1 an 6 luni şi 20 de zile închisoare sporită cu 1/3 din cealaltă pedeapsă, adică 5 luni şi 10 zile închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de: – 2 (doi) ani închisoare cu executare în regim de detenție.

Reamintim că Man Augustin Călin a optat pentru procedura simplificată, recunoscând faptele prezentate în rechizitoriu.

Cu toate acestea, nu a exista o sumă de bani predată efectiv de Man către ofițerul judiciar sau procurorul de la Parchetul Dej. Din probatoriul administrat de DNA Cluj rezultă că Man a purtat o discuție cu un angajat al BCCO Cluj, care i-a spus că nu avocatul ”îi rezolvă dosarul”, ci mai degrabă procurorul, moment în care Man a cerut indicații de la acesta cum să procedeze să fie „rezolvat”, discutându-se astfel de cât ar trebui să dea șpagă în acest sens. 

Din luna octombrie a anului trecut, dejanul se află sub măsura arestului preventiv, măsură menținută după această condamnare.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 2 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 3 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 3 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 4 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 5 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 6 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 7 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 7 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 8 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 10 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE