Justitie

EXCLUSIV! S-a trezit DIICOT Cluj. Percheziții de amploare la Turda, Florești și Cluj-Napoca, cu ajutorul celor de la BCCO Cluj FOTO

UPDATE: Sttructura Centrală a DIICOT confirma informațiile prezentate de Ziar de Cluj. Într-un comunicat de presă, anchetatorii arată că persoanele vizate în dosar distribuiau substanțe cu efecte psihoactive încă din 2018. 

„La data de 06.07.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat 11 percheziții domiciliare, pe raza județului Cluj, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2018, pe raza municipiului Cluj-Napoca şi a comunei Floreşti din județul Cluj, acționează o grupare infracțională care procură din Țările de Jos, manipulează, depozitează şi distribuie produse susceptibile a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza celor două localități.
În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate sumele de 68.700 de lei, 9.800 de euro, 110 grame de cannabis, 240 de grame de substanţe cu efect psihoactiv, 5 laptopuri, 26 de telefoane mobile, un grinder, 5 cântare electronice, un hard-disk, o puscă airsoft, un pistol airsoft și un pistol cu glonţ cu 5 cartuşe.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane”, arată cei de la DIICOT. 

 

După ce și-au luat-o în freză de la procurorul Urițescu (Parchetul Judecătoriei Dej), care a reușit să oprească rețeaua de proxeneți de la Dej, cei de la DIICOT Cluj s-au pus pe treabă. În această dimineață au loc 11 percheziții domiciliare în mai multe locații din județ. 

 Potrivit surselor Ziar de Cluj, dosarul în care se efectuează cercetările este instrumentat de DIICOT Cluj, în colaborare cu specialiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Cluj, iar acțiunea de azi are un impact important pe piața etnobotanicelor din județ. 

Mai multe persoane vor fi conduse la audieri, fiind suspecte de săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte interzise. Anchetatorii au efectuat 11 percheziții în Turda,  Florești și Cluj-Napoca.  Potrivit surselor, 10 membri ai gruparii cercetate sunt conduși la audieri azi, cu posibilitatea de a fi reținuți.

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *