Anchete

EXCLUSIV: Proba de sange a ucigasului Tudor Cirje a fost masluita de niste doctori penali din IML Cluj! Concluzii devastatoare ale expertului Adrian Marius Chipurici

Datorită Ziar de Cluj, singura publicație locală care se mai preocupă de cazul studentei Gabriela Ripan, ucisă într-un accident brutal de mașină de către traficantul de droguri Tudor Cîrje, acest dosar a rămas suficient de bine în atenția opiniei publice încât  nu care cumva niște șmecheri din Poliția Rutieră, din IML sau Justiție să creadă că, în 2023, se mai pot smântâni probe concludente referitoare la moartea unui om.

Protectorii din Poliție, Justiție și IML ai lui Tudor Cîrje sunt astăzi uzi la fund, deoarece tot eșafodajul lor de minciuni despre bonitatea morală a lui Cîrje s-a năruit în momentul în care acesta a fost prins recent în mașină, conducând fără carnet și cu câteva zeci de kilograme de droguri grele la el (azi se află în arest preventiv).

Au trecut ani de zile de la moartea Gabrielei Ripan și, de-a lungul acestor ani, am asistat la nenumărate încercări de compromitere a procesului de justiție, de distrugere și alterare a probelor și a influențării în fals a judecătorilor de către avocații lui Cîrje, dintre care se distinge ilustra avocată a interlopilor, Sonia Almaș, amantă, la rândul ei, a unui interlop criminal și care a avut tupeul, recent, să mă dea în judecată, ca și cum ar fi ceva Albă ca Zăpada a baroului Cluj. Ca și cum, în CV-ul său profesional, nu ar figura cei mai grei criminali, interlopi și traficanți de droguri din județ.

O să revin iar și iar la episodul din seara accidentului, când am primit, pe surse, analizele de sânge plin de droguri ale lui Tudor Cîrje. O sursă de la UPU mi le trimisese, le-am publicat de îndată, și prezența drogurilor în sângele lui Cîrje a fost confirmată chiar și de Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, în comunicatul din dimineața următoare.

În mod suspect, următoare a probă de sânge a lui Cîrje, analizată imediat după aceea de IML, a infirmat faptul că în sângele traficantului de droguri de azi ar fi fost vreo urmă de stupefiante.

La acea vreme, părea că m-am făcut de rahat ca ziarist, deși am spus mereu, consultându-mă cu specialiști, că proba de sânge a lui Cîrje a fost alterată sau schimbată de niște oameni corupți din IML, și am dovedit prin mărturii, date de persoane de specialitate din lumea medicală, că aparatul Triage Meter, folosit în sute de mii de unități de urgență din lume, în mii de aeroporturi de pe glob, nu avea cum să greșească atât de grav, pentru că de asta a fost el construit.

Niciun procuror și niciun judecător din dosarul Gabriela Ripan, și o spun cu tristețe și furie, nu a fost interesat să plece în elucidarea acestui caz, de la misterul probei de sânge alterate, niciun om al legii nu a fost interesat să vadă dacă a doua probă de sânge a lui Cîrje era chiar al lui, dacă s-au prelevat și s-au păstrat contra-probe, așa cum cere legea, dacă analizarea probei a doua de la IML Cluj s-a făcut conform standardelor în materie sau a fost mătrășită intenționat.

Vedeți, cititori, dumneavoastră, era esențial ca judecătorii să înțeleagă clar că criminalul Tudor Cîrje era full de droguri când s-a suit la volan și că a omorât-o cu intenție pe Gabriela Ripan.
Ani de zile, avocații inculpatului s-au străduit să-i disemineze instanței ideea că Tudor Cîrje este un băiețel nevinovat care nu s-a atins niciodată de droguri și care a respectat mereu legea.

Noroc cu judecătoarele de la curtea de apel ca s-a redeschis dosarul clasat pe sângele lui Cârje si s-au facut si toate expertizele ce trebuiau făcute Inca din faza de urmărire penală!

Ultimele mele dezvăluiri au arătat, fără echivoc, că DIICOT Cluj l-a „creionat” prin probe și interceptări pe Tudor Cîrje drept un traficant de droguri posesor de armă letală fără autorizațe și exprimându-și în clar ideea de a ucide pe oricine îi stă în cale.
Tot ce mai lipsea din acest puzzle, recompus pe invers, despre adevărata personalitate a lui Tudor Cîrje, este documentul ce urmează și pe care vi-lofer spre lectură în exclusivitate.


Este o opinie a unui expert cu CV și experiență impresionante în materie de criminalistică și științe penale, mă refer la expertul Adrian Marius Chipurici, doctor în medicină, specialist și membru al American Academy Of Forensic Science (AAFS), cel care a remis, recent, un raport devastator despre erorile din cadrul probelor biologice analizate în cazul lui Tudor Cîrje. Din punctul meu de vedere, după ce am citit argumentele expertului Adrian Marius Chipurici, mi-e foarte clar că erorile din dosarul Gabriela Ripan au fost intenționate, sunt penale și nu se puteau face decât cu sprijinul infracțional al unor medici din IML Cluj.

Raportul pe care îl prezint astăzi îmi aduce și mie înapoi liniștea profesională că nu am mințit în seara accidentului, că mi-am făcut corect meseria de jurnalist. Aici o să-l citez chiar pe expertul Chipurici, care spune: „Din punct vedere al echipamentului folosit, sensibilitatea aparatului Triage Meter folosit la UPU este mai mare decât sensibilitatea testelor folosite de IML Cluj. Evidențierea THC prin cromatografie, în strat subțire, necesita un etalon omologat”. Iar asta este șocant, pentru că expertul Chipurici susține că cromatografia în strat subțire este neacreditate RENAR și este o analiza mai simplă și mai puțin sensibilă.


Concluziile expertului Adrian Marius Chipurici ar trebui să dea de gândit nu numai instanței superioare care judecă ultimele faze din dosarul Gabriela Ripan, ci altor procurori din Cluj, care se fac că muncesc. Și asta pentru că expertul Chipurici dă de înțeles că IML Cluj a făcut praf analiza rezultatelor de sânge și că a încălcat legea, deoarece nu există contra-probe rămase, deoarece corupții IML Cluj nu au făcut validarea prin altă metodă analitică, deoarece nu au descris procedeul de lucru în detaliu și probele nu au cromatograme anexate.


Să ne înțelegem bine, aici nu discutăm doar de necesitatea unui verdict corect în cazul morții studentei Gabriela Ripan, ci discutăm de toate cazurile sensibile de crime sau accidente care ar fi putut fi măsluite în decursul ultimilor ani de către IML Cluj.

Raportul de expertiză al lui Adrian Marius Chipurici pune sub semnul întrebării inclusiv tot ce se va întâmpla de azi înainte în ceea ce privește activitatea IML Cluj.

Cine răspunde din IML Cluj pentru faptele penale comise? La care mai adăugăm o întrebare noi, și anume: cine din Justiție răspunde de faptul că nimeni nu răspunde la IML pentru toate mizeriile comise în ultimii ani?