Justitie

EXCLUSIV Plecări ”cu cântec” din DNA Cluj. Un cuplu celebru de procurori se ”împrăștie”

Noul an aduce semne de întrebare despre problemele din interiorul Direcției Naționale Anticorupție Cluj. Doi procurori celebri, soți și soție, au părăsit structura teritorială anticorupție pentru alte parchete. Vorbim despre celebra Anemaria Ruxandra Cireap și soțul ei Isaia Daniel Ciumărnean. În cazul procurorului Cireap, Consiliul Superior al Magistraturii a decis delegarea ei la șefia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, până la organizarea unui concurs/examen pentru definitivarea vreunui magistrat pe acest post. 

Soțul doamnei Cireap, procurorul Isaia Daniel Ciumărnean, pare să plece din DNA Cluj destul de departe. Acesta s-a mutat acum pa Parchetul General al României. 

„Nu știu exact ce s-a întâmplat acolo, dar e clar că ceva e la mijloc. Amândoi au plecat aproape deodată din DNA Cluj. E și ciudat cu Ciumărnean a optat pentru o funcție la București, iar Cireap a rămas aici”, precizează o sursă anonimă.

Potrivit declarațiilor de avere din 2019, cei doi soți dețin împreună un apartament în Cluj-Napoca și separat cote din alte două imobile, împreună cu rudele lor. Anemaria Cireap are moștenit un VW Bora din 2003, în vreme de procurorul Ciumărnean a optat pentru un VW Tiguan din 2015, luat prin Porche Leasing. Situația conturilor bancare arată că aceștia aveau în 2019 economii în valoare de aproximativ 15.000 de euro, la venituri lunare medii de 17.000 de lei/lunar/per persoană (salariu de procuror la DNA Cluj). 

Recent Ziar de Cluj a publicat un material despre anchetele care stagnează la parchetele din județul Cluj, inclusiv despre inactivitatea DNA Cluj, structură care cândva era campioană la referate de arestare și percheziții. 

Citește și: CLUJ. TOP DOSARE GRELE pe care procurorii nu le termină / Un fel de POMELNIC

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *