Justitie

EXCLUSIV Misterele crimei băiețelului de 8 ANI. Se înțelegea mai bine cu tatăl, în vreme ce mama lui lupta pentru suspendarea vizitelor

Scris de 4,979

TAKACS GYORGY este tatăl unui băiețel de 8 ani, găsit azi înjunghiat în piept în mașina sa. Adică un băiețel căutat cu disperare de mamă zăcea pe bancheta mașinii tatălui său, cu care a dispărut de câteva zile, fără suflare, fiind înjunghiat în piept. TAKACS GYORGY este de negăsit, iar polițiștii clujeni au emis un comunicat cu poza acestuia, fiind suspectul principal de moartea micuțului. 

Din păcate, micuțul a trecut printr-un divorț dificil, fiind plasat cu greu de la un părinte la celălalt. Iar magistrații clujeni îi cunosc pe soții Takacs. 

În luna aprilie a acestui an, Annamaria, mama micuțului, a cerut prin ordonanță președințială să îi fie suspendat fostului soț programul de vizitare și dreptul pârâtului de a avea legături personale cu minorul, mai ales că aceasta se mutase în Maramureș. 

Annamaria Takacs le-a cerut judecătorilor să nu fie despărțită de copil în perioada pandemiei, în special pe motiv că fostul ei soț lucrează ca taximetrist și era expus infectării cu COVID 19. Judecătorii i-au respins cererea. De ce? 

În acte totul era stabilit: tatăl copilului avea voie să-l ia două zile pe săptămână, după orele de școală și două weekend-uri pe lună, de sâmbătă dimineața până duminică seara. În vacanțe și cu ocazia sărbătorilor religioase, micuțul era preumblat de la un părinte la altul, iar zilele de naștere trebuiau să le petreacă în formatul de familie normală: împreună. 

Pe 25 iulie, micuțul urma să se întoarcă la mamă. Annamaria a depus o sesizare, pe 26 iulie, cu privire la faptul că fiul ei nu a revenit la domiciliu, deși, conform înțelegerii, tatăl acestia trebuia să-l aducă la domiciliul stabilit în seara anterioară. Două zile mai târziu, băiețelul a fost găsit înjunghiat și fără suflare pe bancheta din spate a mașinii tatălui său, care a și abandonat autovehiculul și este de negăsit. 

Tatăl, suspectul: Eu l-am crescut. Cât timp locuia în Cluj-Napoca, ne vedeam zilnic! 

Iar acum ne întoarce la luna aprilie, atunci când un judecător a avut ocazia să privească în interiorul dramei din familia Gyorgy, în sufletul mamei și în disperarea tatălului. Pare misterios cum în doar TREI luni un tată care arăta că l-a crescut aproape singur pe micuț să ajungă suspectul principal de uciderea acestuia. 

Instanța pornește de la premiza că, orice decizie referitoare la un minor va avea întotdeauna în vedere interesul superior al copilului, interes invocat și de reclamantă prin cererea sa.

În afară de temerea generală de care este cuprinsă întreaga societate, reclamanta (mama) nu a putut identifica existența unor motive justificate care ar determin-o să bănuiască, că minorul ar suferi un grad ridicat de expunere prin legătura sa cu tatăl pe acesta perioadă, decât împrejurarea că pârâtul (tatăl) este taximetrist. Pe de altă parte, pârâtul a arătat că, el este la fel de conștient ca mama că, fiul lor trebuie protejat , motiv pentru care aduce la cunoștința instanței că pentru perioada în care copilul se va afla la el, va înceta să lucreze. De altfel, arată pârâtul, minorul este atașat de el deoarece el l-a crescut, iar cât a locuit la Cluj-Napoca, se vedeau zilnic. De când e plecat cu mama lui plânge mereu la telefon când vorbește cu tatăl său, iar din acest motiv, arată pârâtul, a ales să nu-l sune azi, ca să nu-l mai supere. Nici la Maramureș nu-i plăcea să călătorească, arată pârâtul, care declară că minorul plângea mereu când trebuia să meargă cu mama lui la casa de la țară”, a consemnat Judecătoria Cluj-Napoca. 

În mare parte pe aceste considerente s-a luat decizia ca programul dintre minor și tată să nu fie suspendat. Iar mama lui s-a conformat și l-a predat pe micuț, însă nu l-a primit la timp, cu toate că Takacs Gyorgy își luase angajamentul în primăvară că își va proteja băiatul de orice pericol. 

 

Și-a luat copilul și s-a mutat fără să se consulte cu fostul soț

Un alt aspect reținut de instanță a fost acela că Annamaria TAKACS s-a mutat în Maramureș, din Cluj-Napoca, fără a se consulta cu fostul soț și astfel afectând relația dintre acesta și copilul lor. 

„Este extrem de important a se menționa faptul că reclamanta a creat situația în care pârâtului îi este limitat dreptul de a avea legături personale cu fiul lui. Ignorând faptul că exercitarea drepturilor părintești este comună, iar asta presupune consultare și acord în orice problemă legată de minor – inclusiv schimbarea provizorie a locuinței – reclamanta a plecat cu minorul în altă localitate, ea însăși încălcând dispozițiile referitoare la restricționarea deplasărilor. Faptul că nu a cerut acordul pârâtului, nu s-a consultat cu acesta în privința minorului a dus la situația de față, în care pârâtului i se cere să se abțină de la a avea legături personale cu fiul lui. În măsura în care reclamanta ar fi rămas în continuare să locuiască în Cluj-Napoca, atât pârâtul, cât și minorul, s-ar fi bucurat de prezența fiecăruia în viața lor. Mai mult, mutarea intempestivă a acestuia, schimbarea mediului și lipsa tatălui nu pot fi apreciate ca fiind în interesul minorului, chiar dacă la baza hotărârii stă intenția mamei de a proteja minorul În aprecierea interesului superior al minorului stau în balanță mai multe aspecte: sănătatea fizică, sănătatea psihică, un mediu emoțional confortabil” a mai reținut instanța.

 

TAKACS GYROGY a fost capturat în Filea de Jos. În momentul în care anchetatorii l-au identificat avea plăgi pe piept şi braţe, semn că a încercat să se sinucidă. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 27 mins In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 37 mins In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 55 mins Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 1 hour Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 2 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 2 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 3 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 3 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 4 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 4 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 4 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 7 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE