Anchete

EXCLUSIV! Minciunile traficantului de droguri Tudor Cârje se apropie de final. Raportul de expertiză a corupției din IML Cluj, făcut chiar de un legist

Lucrurile trebuiau să fie simple pentru oamenii legii și pentru magistrați. La începutul anului 2019, adica acum 4 ani si 4 luni, când studenta Gabriela Ripan a fost ucisă de bombardierul Tudor Cârje care s-a suit la volan intoxicat de droguri pierzând controlul mașinii undeva în localitatea Florești, aveam un copil nevinovat mort din cauza aerelor unui drogat notoriu, mai mult, polițiștii și magistrații clujeni aveau toate elementele, argumentele și dovezile să-l trimită pe Cârje la pârnaie pentru mulți ani.

În mod suspect, însă, dosarul morții Gabrielei Ripan a cunoscut, de atunci și până azi, răsturnări de situație incredibile, de-a dreptul șocante. Sigur, nu pentru un jurnalist de investigații ca mine, care a văzut multă corupție în ultimii 25 de ani, în poliția clujeană, în lumea medicală clujeană, sau a văzut cum justiția clujeană se apleacă frumos de spate în fața politicului sau a gulerelor albe.

Acest dosar a încăput pe mâna unor polițiști infecți, apoi, în prima instanță, pe mâna unor magistrați confuzi și lipsiți de fermitate, astfel încât s-ar fi putu lesne transforma într-o eroare judiciară uriașă, dacă părinții studentei decedate nu ar fi investit sute de ore încăpățânate în demonstrarea adevărului pe care aproape toți se străduiau să-l ascundă.

Aproape că ajunsesem, de-a lungul anilor în acest dosar, să fim convinși să credem, în mod nedrept, că biata studentă moartă a fost de vină pentru accident. Atât de tare criminalul Tudor Cârje poza într-un tânăr cuminte care nu avea nici în clin, nici în mânecă cu lumea interlopă sau cu proxenetismul sau cu drogurile.

În fața instanței, jucând un teatru de școală ajutătoare și ajutat de avocați care își vând trupul și sufletul interlopilor, Cârje a declarat de nenumărate ori că nu s-a atins de droguri, că nu știe ce s-a întâmplat, în afară de posibilitatea ca mașina, o bijuterie tehnologică, să o fi luat razna pe carosabil. Și toate acestea au durat ani de zile, în care criminalul, rămas olog după accident, și care își pusese în loc de picior un mecanisme scump, ca Oscar Pistorius, începea să sfideze lumea pe conturile de socializare, ba punându-și poze de la partidele de poker, ba de la viața bună pe care o ducea, conducând mașini scumpe, fără a avea dreptul de a conduce, fiind sprijinit în acest demers de niște milițieni corupți de la rutieră, pe care nici azi IPJ Cluj nu i-a dat în vileag.


Așa cum Cârje are un picior mai scurt, și minciunile lui au avut picioare scurte când s-a declanșat, acum două luni, nucleara, și „creștinul” Tudor Cârje a fost găbjit în trafic, conducând fără permis și având în portbagaj zeci de kilograme de droguri. Cocalarul criminal se află și acum în arest preventiv și arestarea lui pentru traficul unei cantități absolut șocante de droguri trebuie să-i dea semnul actualului complet de judecată de la Curtea de Apel Cluj, care judecă finalul dosarului morții Gabrielei Ripan, că criminalul Tudor Cârje este un mincinos împuțit și că a mințit în toate declarațiile sale anterioare.

Dar eu știam încă de acum cinci ani că Tudor Cârje este un bombardier periculos, care se droghează și face trafic de droguri. Pentru mine, faptul că a fost recent arestat pentru asta n-a reprezentat o surpriză, eu în acest dosar am alt mister de deslușit. În seara accidentului din 2019, având în vedere gravitatea lui și personajul Cârje, mi-am activat sursele din lumea medicală și am reușit să obțin, de la o asistentă din UPU, analizele de sânge ale lui Cârje din momentul în care a ajuns cu ambulanța. Sângele lui Cârje mustea de droguri de mare risc, aproape toate rahaturile de droguri erau prezente în ele, așa cum arăta aparatul de testare. În seara respectivă, am publicat articolul în care îl acuzam că a fost drogat la volan și prezentam analizele de sânge.

În context, articolul a generat aproape 150.000 de vizualizări, iar dovada mea a fost susținută în următoarea dimineață chiar de comunicatul oficial al poliției clujene, care atesta același lucru, că Tudor Cârje era drogat la volan, deci o omorâse calificat pe Gabriela Ripan.

Și apoi vine șocul: tura a doua de analiza a lui Tudor Cârje a ajuns la cea mai coruptă instituție posibilă din acest județ, la IML Cluj, care a dat un verdict contrar, și anume că sângele lui Cârje este curat. Acest lucru era imposibil și am aflat cum a reușit mama lui Cârje, care lucrează în lumea medicală, să altereze rezultatele. Destul, însă, că jegul de Cârje s-a folosit de analizele IML în instanță, iar prima rundă de magistrați, de la instanța inferioară, nu au avut curiozitatea de a se întreba, ca niște părinți ce sunt, sau de detectivi judiciari de ocazie, ce s-o fi întâmplat în acea noapte și cum este posibil ca un aparat de testare de sânge, folosit în mii de unități de urgență din lume, în sute de aeroporturi, să fie „ridiculizat” de laboratorul de analize al IML Cluj, unde lucrurile se petrec ca în Evul Mediu.

Disperat de hate-ul pe care și l-a luat în urma articolului meu, Cârje a lăsat să scape în public și rezultatul obținut prin corupție de la IML Cluj, moment în care gura opiniei publice s-a transferat pe mine, oamenii judecând că nu mi-am făcut datoria corect, ca jurnalist. Deși, în 25 de ani de anchete, n-am călcat pe bec niciodată, în afară de, poate, niște cuvinte mai apăsate, ca descrieri, care au fost considerate de niște judecători USR-iști drept ofensatoare: am avut mereu dovezi, mereu înscrisuri, mereu înregistrări, mereu declarații.
În acea noapte, mama lui Tudor Cârje a șmenuit analizele de sânge de la IML și ar trebui să fie și ea arestată, împreună cu corupții de la medicină legală care au alterat probe.

Apoi Cîrje i-a cerut unul subordonat din traficul de droguri să îmi vandalizeze mașina, în chip de atenționare. Azi, amândoi se află arestați pentru trafic de droguri.

Am așteptat patru ani de zile ca să vă pot oferi dovada incompetenței și corupției Institutului de Medicină Legală din Cluj, căruia i s-a cerut recent, de către instanță, un raport de nouă expertiză. El a fost semnat de doctorul Mugur Pop, medic primar legist, și prezintă lucruri șocante semnate de el și parafate de ștampila oficială a instituției. Șocante pentru că ne arată că unii din IML Cluj au înțeles că s-a terminat cu șmecheria, s-a terminat cu minciunile în dosarul morții Gabrielei Ripan.


Acum, Tudor Cârje este la pârnaie pentru trafic de droguri, și protecția lui imorală, oferită de unii polițiști și de IML Cluj, s-a spulberat. Acest nou raport, pe care vi-l prezint în exclusivitate, ne arată că unii medici legiști, încă cinstiți, din IML Cluj, s-au prins de ilegalitățile pe care colegii săi le-au făcut, dar că nu vrea să-și expună colegii în mod direct. Însă noi înțelegem totul.

Acest raport de nouă expertiză, fiindcă da, dragi cititori, a fost nevoie de o nouă expertiză, arată câteva lucruri ce nu pot fi tăgăduite. Autorul raportului arată că Tudor Cârje a fost expulzat din habitaclu, așa mare era viteza cu care drogatul se deplasa, și mai arată ceva indubitabil: că drogatul nu se putea deplasa pe picioarele lui, având în vedere leziunea enormă de la unul dintre ele, leziune care, după aceea, a necesitat amputarea totală a membrului.


Însă adevăratul electroșoc vine de la răspunsul conținut de punctul opt al raportului, și care face lumină totală asupra corupției IML Cluj din momentul analizării sângelui lui Cârje. Fiindcă peste scandalul cu analizele de sânge măsluite în seara în care a ajuns la UPU, s-a mai întâmplat ceva mult mai interesant.

La probele biologice pe baza cărora s-a emis buletinul de analiză toxicologică, din data de 23 ianuarie 2019, de către IML Cluj, în mod suspect, nu a fost evidențiată prezența în sângele lui Cârje a substanței Fentanil. Fentanilul este o nouă „jucărie” în lumea drogaților de calibru, unul dintre cele mai periculoase droguri din lume, pe care drogangiii îl adaugă ca adjuvant la heroină.

Ați înțeles, dragii mei, în analiza toxicologică de la IML Cluj, Fentanilul nu apărea în sângele lui Cârje. Surpriză, surpriză, în analizele contra-probă, făcute două zile mai târziu de către laboratorul IML Târgu Mureș, Fentanilul era prezent căcălău în sângele lui Cârje. După cum observați și în dovada de mai jos, când instanța i-a cerut IML Cluj să explice acest „mister”, legistul Mugur Pop s-a mărginit să de un răspuns de gimnaziu, spunând sec: „Explicația este simplă și este legată de dotarea tehnică superioară a laboratorului de toxicologie din cadrul IML Târgu Mureș”.

Desigur, este foarte posibil ca Mugurel Pop să ne creadă proști și pe noi, și pe judecătorii de la Curtea de Apel. Să creadă că, în interesul dosarului, explicația lui de doi lei este suficientă pentru a închide discuția. Nici vorbă! IML Cluj trebuie să vină cu explicații mult mai elaborate despre absența Fentanilului din sângele lui Cârje, iar magistrații nu trebuie să se lase impresionați de puerilitatea acestui răspuns.

Vreau să fac precizarea că Fentanilul nu e un drog oarecare, e un drog vedetă, și orice laborator toxicologic din lume are laboranți care știu de el și care au resursele tehnice să-l depisteze. Păi dacă am ajuns să punem în rapoartele de expertiză dume de genul „ăia din Mureș îs mai dotați ca și Clujul”, înseamnă că cineva ia în râs actul de justiție.

Cine sunt corupții din IML Cluj care au alterat analizele unui traficant greu de droguri?

Cine îi protejează azi pe cei din IML Cluj care au semnat cu parafa lor analizele false de sânge ale unui traficant de droguri?

Pentru încadrarea corectă a vinovăției lui Cârje, este esențial să aflăm adevărul.

Misterul sângelui, faptul că a fost arestat având în portbagaj zeci de kilograme de droguri, ne arată că moartea Gabrielei Ripan nu a survenit în urma unei imprudențe sau a unei defecțiuni tehnologice ale mașinii, ci s-a datorat premeditării unui bombardier umflat de droguri, care s-a suit la volan și a dat talpă.