Politica

”Dottore” Ciucă le-a vorbit greoi și incoerent profesorilor că nu pot fi lăsați elevii ”suspendați pentru că nu avem soluții pentru problemele pe care dumneavoastră le ridicați”. În rest, ”Nicule, mai dă-le 100 de lei!”

Premierul Nicolae Ciucă le-a spus reprezentanților sindicatelor din Educație că nu pot fi lăsați elevii „suspendați pentru că nu avem soluții pentru problemele pe care dumneavoastră le ridicați”. Discursul a fost publicat de Guvern și conține adresarea de la începutul întâlnirii cu sindicatele. Fără să prezinte nicio propunere concretă, Ciucă a avut un discurs incoerent de cele mai multe ori, o exprimare greoaie și fără o construcție logică minimală. Greva generală în școli începe în mai puțin de 17 ore.

”Nu cred că a fost vreo solicitare de dialog căreia Guvernul să nu îî răspundă. Că am responsabilitatea a tot ceea ce înseamnă rezolvarea problemelor, astfel încât împreună să putem să rezolvăm probleme. Nu există un numitor comun pe care să putem să-l folosim, altul decât cel al dialogului, al cunoașterii realității și al asumării responsabilității fiecăruia dintre noi, iar în calitate de prim-ministru și cu întreg Guvernul, cu întreaga coaliție, că iată că suntem aci cu domnul președinte, cu doamna ministru a educației, cu domnii miniștri de la muncă și finanțe.

Cu toții nu am făcut nimic altceva decât să căutăm soluții și sunt convins că vom găsi soluții împreună, pentru că am înțeles și înțelegem în continuare nevoia de a face în așa fel încât țara noastră, cetățenii României, să aibă încredere într-un sistem de educație pe care îl considerăm, l-am considerat, îl considerăm și vom respecta în continuare ca făcând parte din primele două priorități ale programului de guvernare și este o chestiune pe care am asumat-o cu toții”.

SURSA: Edupedu.ro

Reprezentanții guvernului și ai coaliției PSD-PNL-UDMR au propus duminică la întâlnirea cu reprezentanții sindicatelor din educației câteva măsuri pentru a stopa greva generală programată pentru luni.

Acestea ar fi:

  • instituirea unui bonus de 1.000 de lei pentru profesorii debutanți
  • acordarea de bonusuri pentru profesorii care predau în zone defavorizate
  • creșteri de salarii pentru personalul nedidactic
  • Legea salarizării finalizată până la jumătatea lunii iulie

Reprezentanții sindicatelor nu au acceptat în primă fază aceste propuneri și au cerut creșteri generalizate de venituri pentru toate cadrele didactice.

Negocierile, la care participă premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD Marcel Ciolacu, au început la sediul guvernului la ora 14.00 și continuă.