Din oras

EXCLUSIV Medicul acuzat de agresiuni sexuale refuză TESTUL POLIGRAF. Victima: „Îmi spunea să mă dezbrac ca să mă consulte (…), mi-a băgat mâna pe sub haine!”

Scris de 2,440

Ziar de Cluj a prezentat în exclusivitate cazul unei femei care a fost internată cu băiețelul ei la Pediatrie II și a fost nevoită să plece din spital din cauză că medicul Sur Genel a agresat-o sexual. Femeia și soțul acesteia au chemat atunci poliția și au formulat un denunț penal împotriva lui Sur Genel, pentru agresiune sexuală. Întâmplarea a avut loc în luna august. Dosarul a ajuns pe masa celor de la Biroul de Investigații Criminale din Cadrul IPJ Cluj care i-au cerut medicului Sur Genel să accepte testul poligraf, pentru buna derulare a achetei. 

Sur Genel și-a luat avocați de top și a decis să refuze testul poligraf, demers care ar fi ajutat la clarificarea situației. 

În interviul dat pentru Ziar de Cluj, Genel Sur a precizat că cele susținute de femeia care a fugit din spital, din cauză că el ar fi încercat să o sărute și a pipăit-o sunt nereale. Ancheta celor de la BIC este în derulare. 

Femeia susține că a fost chemată la audieri și se va prezenta pentru a relata cum Sur Genel a încercat să profite de ea. 

„ Am mers la UPU Cluj, pentru că băiețelul meu era foarte bolnav. Copilul a fost consultat și de acolo  ne-au trimis să ne internăm la Pediatrie II. Genel Sur a fost medicul la care am fost repartizată. L-am cunoscut marți dimineața, când a venit la consult. Marți și miercuri s-a comportat normal. Joi ne-a chemat să îi facă la băiețel o ecografie să vadă dacă nu are ceva și la burtică. În momentul în care am ajuns la ecografie a deschis ușa, am intrat, mi-a spus să îl pun pe copil pe patul de examinare. I-a făcut ecografia și apoi mi-a spus că vrea să mă consulte și pe mine. Am refuzat de mai multe ori, deși a insistat de fiecare dată. Îmi spunea să îmi pun copilul pe scaun și să mă dezbrac, să mă pun pe patul respectiv și să mă consulte. I-am spus ca nu vreau și că plec în salon pentru că îi e somn copilului.

Între timp au externat-o pe cealaltă mămică și pe copilul ei și a venit în salon să îmi spună că am ghinion că am rămas singură. Că era mai bine pentru mine, dacă nu eram singură. Mi-a spus din nou că mă așteaptă la consult și i-am răspuns că mi-am făcut toate consulturile înainte, iar el mi-a răspuns cu: „Da, dar nu ți le-am făcut eu. Promite-mi că mâine vii!” – și a ieșit pe ușă. În următoarea zi, dimineața, a venit la vizite și ne-a spus că vom fi externați și că trebuie să îl urmez. M-am dus cu el pentru că am crezut că îmi dă foile de externare. M-a dus în camera unde se face ecografia, m-a poftit să intru prima și a venit din spate începând să îmi bage mâna pe sub haine și să urce spre sâni. Am încercat să îl opresc și insista să îmi atingă sânii. Am pus mâna pe clanță să ies și m-a oprit cerându-mi să îl pup. Am reușit să ies și mi-a spus că să ne vedem în 15 minute ”să continuăm de unde am rămas”.Am ajuns în salon mi-am luat copilul și lucrurile și am mers la portar unde mi-am sunat soțul, care a sunat la 112”, povestea victima lui Genel Sur, în luna august.

 

 

 
 

Sur Genel susține că era vorba de un consult ecograf pe care pacienta voia să îl facă, însă că aceasta s-a răzgândit.

„Deci materialul publicat de dumneavoastră nu este veridic pentru că doamna arată niște lucruri care nu s-au întâmplat, de fapt. În primul rând, ea era însoțitoarea copilului care a fost internat aici. Avea de completat un chestionar în care se arăta că poate refuza orice, atât pentru copil cât și pentru dânsa.

Dacă am fi foarte riguroși, nu există nici una dintre condițiile articolului 219 (n.red.: agresiune sexuală – Noul Cod Penal), n-a fost constrânsă, n-a fost…ăăă… alte metode de a o duce undeva, mă înțelegeți? În momentul în care s-a propus o ecografie, i s-a făcut copilului o ecografie considerându-se că ar putea avea o boală mononucleoză și, bineînțeles, că ar putea fi verificată și mama. A refuzat în prima instanță, urmând ca în a doua zi, a spus că se va hotărî să facă și această ecografie. A doua zi m-am dus să le spun că vor fi externați. Când a venit până la ușă, la ușă a spus că nu mai vrea să facă ecografia și a plecat. Ecografia nu însemna nici un atentat la pudoarea doamnei, este pus și simplu o ecografie abdominală și i s-a propus când copilul era acolo lângă dânsa și era pe scaun. Deci nu era ceva ieșit din comun la care să faci o asemenea… ăăăă… ăăă… tevatură, cum a făcut dânsa”, s-a explicat, pentru Ziar de Cluj, medicul pediatru, Sur Genel.

 

„La nivelul Poliției Municipiului Cluj-Napoca a fost depusă o plângere privind săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală, faptă care vizează un cadru medical. În acest caz a fost înregistrat un dosar penal, în cadrul căruia se efectuează cercetări pentru stabilirea stării de fapt și pentru luarea măsurilor legale. În prezent, colegii de la Biroul de Investigații Criminale efectuează, cercetări pentru a stabili starea de fapt”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj.ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 18 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 19 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 21 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 1 day Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 2 days General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 2 days Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 2 days Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 2 days In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE