Justitie

EXCLUSIV Infractor căutat internațional pentru tentativă de omor, CAPTURAT la Gilău. Bărbatul făcea parte din gruparea Hells Angels

Serviciul de Investigații Criminale Cluj a reușit să fructifice o informație de la o sursă care le-a dat locația unui infractor căutat internațional pentru tâlhărie și tentativă de omor. Rus Ioan, de origine din Mureș, făcea parte din gruparea internațională Hells Angels și se ascundea la Florești, după ce era căutat de către autoritățile din Germania. 

Bărbatul se află acum în custodia IPJ Cluj, urmând ca mâine să fie propus pentru arestare și extrădare. 

Cei de la SIC l-au depistat pe acesta circulând pe raza comunei Gilău, autoritățile primind un pont despre mașina pe care acesta o conducea. 

„Azi, în jurul orei 18.00, în urma activităților informativ-operative desfășurate de către polițiștii specializați în depistarea persoanelor urmărite, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Cluj,  în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, precum și cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj, a fost  depistat un bărbat, pe numele căruia erau emise două mandate europene de arestare.

Cel în cauză, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din județul Mureș, a fost dat în urmărire de către autoritățile germane, în luna octombrie a anului trecut, după ce în luna august a aceluiași an, ar fi săvârșit o faptă de șantaj, totodată fiind acuzat  de săvârșirea unei infractiuni de omor sub forma tentativei, pe teritoriul statului german.

Bărbatul urmează a fi prezentat procurorilor din cadrul Curții de Apel Cluj, 
în vederea confirmarii celor doua mandate.

Poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, confirmă cei de la IPJ Cluj. 

FOTO: Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *