Din oras

Exclusiv El este recidivistul urmărit național și capturat azi de către șeful IPJ Cluj. Vezi ce sentință avea

Ziar de Cluj a aflat cine este infractorul capturat de șeful IPJ Cluj. În urmă cu exact un an, Vincze Corin era condamnat de către Judecătoria Dej la un an de închisoare cu executare pentru că a furat mai multe sume de bani de la două femei din Dej. Bărbatul s-a ascuns de autorități încă dinainte de pronunțarea sentinței. Judecătorii de la Dej îl citau cu mandat de aducere, însă acesta nu era de găsit.

La un an de la condamnare, în timp ce se întorcea de la inaugurarea sediului Inspectoratului Școlar Cluj, șeful IPJ Cluj l-a văzut pe Vincze pe stradă și l-a imobilizat până când un echipaj de poliție l-a escortat pe acesta la Penitenciarul Gherla, in vederea executării pedepsei. Infractorul era recidivist.

„Dispune trimiterea în judecată a lui Vincze Marius, sub aspectul săvârşirii în concurs real şi în stare de recidivă postexecutorie a două infracţiuni de furt” se arăta în minuta camerei preliminare.

Vincze Corin țintea persoanele vârstnice, le aborda în apropierea bancomatelor și fura de la acestea sume între 700 și 800 de lei. 

 Iată și sentința Judecătoriei Dej: 

„ Condamnă inculpatul Vincze Marius, la pedepsele de: – 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt, prev. şi ped. de art.228 alin.(1) Cod penal, cu aplicarea art.41 şi art.43 alin.(5) din Codul penal, persoană vătămată fiind B. F., decedat, cu ultimul domiciliu în comuna C nr., judeţul C, moştenitoare fiind B M, domiciliată în mun.B, str.A nr.3, bloc 214, apt.1, judeţul B;- 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt, prev. şi ped. de art.228 alin.(1) Cod penal, cu aplicarea art.41 şi art.43 alin.(5) din Codul penal, persoană vătămată fiind P. A., cu domiciliul în mun.D, str.T nr.3, judeţul C.În baza art.38 alin.(2) Cod penal, art.39 lit.b) Cod penal aplică inculpatului pedeapsa mai grea de 9 (nouă) luni închisoare la care se adaugă un spor de 3 luni, reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, rezultând pedeapsa de -12- luni închisoare, cu executare în detenţie”, se arată în sentința dată de Judecătoria Dej. 

Instanța a pronunțat sentința în februarie 2018, iar Corin Vincze, cel care se ascundea de autorități, nu a mai contestat decizia penală. 

Șeful IPJ Cluj a activat timp de 18 ani în cadrul structurilor de Investigații Criminale Cluj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *