Din oras

Exclusiv El este recidivistul urmărit național și capturat azi de către șeful IPJ Cluj. Vezi ce sentință avea

Scris de 2,358

Ziar de Cluj a aflat cine este infractorul capturat de șeful IPJ Cluj. În urmă cu exact un an, Vincze Corin era condamnat de către Judecătoria Dej la un an de închisoare cu executare pentru că a furat mai multe sume de bani de la două femei din Dej. Bărbatul s-a ascuns de autorități încă dinainte de pronunțarea sentinței. Judecătorii de la Dej îl citau cu mandat de aducere, însă acesta nu era de găsit.

La un an de la condamnare, în timp ce se întorcea de la inaugurarea sediului Inspectoratului Școlar Cluj, șeful IPJ Cluj l-a văzut pe Vincze pe stradă și l-a imobilizat până când un echipaj de poliție l-a escortat pe acesta la Penitenciarul Gherla, in vederea executării pedepsei. Infractorul era recidivist.

„Dispune trimiterea în judecată a lui Vincze Marius, sub aspectul săvârşirii în concurs real şi în stare de recidivă postexecutorie a două infracţiuni de furt” se arăta în minuta camerei preliminare.

Vincze Corin țintea persoanele vârstnice, le aborda în apropierea bancomatelor și fura de la acestea sume între 700 și 800 de lei. 

 Iată și sentința Judecătoriei Dej: 

„ Condamnă inculpatul Vincze Marius, la pedepsele de: – 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt, prev. şi ped. de art.228 alin.(1) Cod penal, cu aplicarea art.41 şi art.43 alin.(5) din Codul penal, persoană vătămată fiind B. F., decedat, cu ultimul domiciliu în comuna C nr., judeţul C, moştenitoare fiind B M, domiciliată în mun.B, str.A nr.3, bloc 214, apt.1, judeţul B;- 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt, prev. şi ped. de art.228 alin.(1) Cod penal, cu aplicarea art.41 şi art.43 alin.(5) din Codul penal, persoană vătămată fiind P. A., cu domiciliul în mun.D, str.T nr.3, judeţul C.În baza art.38 alin.(2) Cod penal, art.39 lit.b) Cod penal aplică inculpatului pedeapsa mai grea de 9 (nouă) luni închisoare la care se adaugă un spor de 3 luni, reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, rezultând pedeapsa de -12- luni închisoare, cu executare în detenţie”, se arată în sentința dată de Judecătoria Dej. 

Instanța a pronunțat sentința în februarie 2018, iar Corin Vincze, cel care se ascundea de autorități, nu a mai contestat decizia penală. 

Șeful IPJ Cluj a activat timp de 18 ani în cadrul structurilor de Investigații Criminale Cluj. ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 18 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 20 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 22 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 23 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 24 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE