Focus

EXCLUSIV Dezvaluiri șocante despre cazul de malpraxis de care este bănuit cel care ar putea ajunge ministrul Sănătății din partea PNL. Victor Costache este acuzat cu lacrimi în ochi de un preot craiovean că i-ar fi omorât soția pe masa de operație

Propunerea PNL pentru ministerul Sănătății scoate la iveală dezvăluiri șocante despre cel ce ar urma să dețină frâiele acestui minister. Victor Costache este suspect într-un dosar de malpraxis.

Un preot craiovean îl acuza cu lacrimi în ochi pe posibilul viitor ministru al Sănătății, că i-ar fi omorât soția pe masa de operație la o clinică privată din Sibiu, unde Victor Costache era director medical.

Propunerea PNL l-a readus pe preotul craiovean în 2017 când soția lui, în vârstă de 64 de ani murea singură într-un salon al unei clinici din Sibiu, după o posibilă eroare medicală în timpul unei operații ce teoretic nu presupunea vreun risc.

Ziarul de Craiova a luat legătura în exclusivitate cu preotul care face acuzațiile grave.

Elisabeta Tudorică a fost internată în 2017 la Clinica Polisano din Sibiu chiar de directorul medical, Victor Costache. După un tur de forță prin toată țara la diferiți medici, Victor Costache i-a pus femeii un diagnostic de stenoză aortică severă, sugerându-le rudelor să o opereze de urgență pentru că există riscul să moară subit.

„Niciun doctor nu mi-a zis până la el că trebuie făcută urgent această operație. Ne-a speriat că va muri altfel și am luat decizia să o operăm. Am întrebat ce riscuri presupune și mi-a zis că mai degrabă cade un avion decât există șanse să moară soția mea. Am avut încredere. A intrat în operație pe 30 ianuarie, am mers cu ea pe picioare. În timpul operației am văzut agitație, intrau și ieșeau din sala de operație, iar când Victor Costache a ieșit din sala m-a întrebat dacă a făcut ceva, crezând că poate vreo asistentă mi-a povestit ceva. După operație nu l-am mai văcut, trebuie să îi pună un aparat pe care dădusem 2000 de euro, el era de negăsit. După două zile de la operația soția mea tot nu era bine, a scos-o de la Reanimare și a bagat-o într-un salon, tot monitorizată. Eu le-am zis să nu o scoată de la Reanimare pentru că ea nu se simte bine.Era singură în salon. Pe 7 februarie soția mea a sunat o asistentă să o ajute să meară la baie si acolo i-a spus că ea se simte rău, crede că își pierde conștiința, echilibrul și îi era teamă că va muri, să îl cheme pe doctor. Eu am văzut cu o zi înainte că ceva nu e în regulă, avea gura cam strâmbă, dar mi-a zis Costache că nu are nimic. Salonul ei era la câțiva pași de locul unde se făcea monitorizarea. A făcut stop cardio respirator, au țiuit aparatele, nimeni nu a auzit, toți dormeau. O asistenta care s-a dus la vizita medicală a găsit-o moartă. Ca să scape au schimbat data decesului cu pixul pe foaia care a ieșit din aparatele alea. Soția mea a murit la 5 dimineața, iar domnul doctor ca să acopere că nimeni nu a fost lângă ea a trecut ora 6 ca fiind ora decesului”, a delcarat preotul craiovean Tudorică Mihalache.

Preotul și fiul acestuia care erau cazați la un hotel din apropierea spitalului au fost sunați de Victor Costache care nu le-a spus că femeia a murit, ci doar că aufost niște complicații în timpul operației. Când au ajus la spital oamenii au găsit-o pe mama, respecitv soția lor, moartă. Din acel moment nu au mai dat de doctorul Victor Costache. Niciodată nu i-a sunat pe cei din familie, cu atât mai puțin să spună măcar că îi pare rău pentru cele întâmplate.

„Acum mi-e mi-au lăsat casa pustie. De mai bine de doi ani fac potecă până la Sibiu și Alba Iulia. A stat dosarul de malpraxis aproape 3 ani fără să se miște nimic. Am tăcut, am crezut că legile sunt legi. Am iubit-o atât de mult încât nu s-a iubit ea cât am iubit-o eu. Cea mia înaltă academie pe care au absolvit-o copii mei în viață a fost soția mea. A fost coroana mea regală. În momentul când a căzut la pământ bărbatul ei, preotul Tudorică a încetat să mai fie rege. Mi-aș dori atât de mult să mă duc la ea să îi iau capul în brațe și să dormim de tot. Nu am crezut să am o bătrânețe așa grea”, a mai adaugat plangand preotul.

Familia preotului craiovean este distrusă în urma incidentului nefericit din 2017 și încă mai speră se se facă dreptate, chiar dacă nimic nu o va mai aduce înapoi pe cea care le asigura echilibrul.

„Am rămas mască atunci când am aflat de propunere. Când mori cu zile și când cei care ar trebui să te salveze de fapt te împing în groapă înseamnă că nu mai suntem o țară normală”, a spus Tudorica Mihalache.

Cu referire la aceste acuzații care I se aduc, Victor Costache propunerea PNL pentru ministerul Sănătății a declarat la audierile din comisie.

„Cred în justiția din această țară. În momentul în care mi se va schimba calitatea de suspect și voi deveni culpabil, îmi voi înainta imediat demisia. Înțeleg durerea familiei. Avem în momentul de față, în Sibiu, peste 1000 de intervenții realizate, cu cea mai mică rată a mortalității. În acest caz despre care s-a discutat au fost foarte multe acuzații neadevărate în presă. A fost medic de gardă, a fost pus corect diagnosticul. Un om cu experiență mare, pe un caz de malpraxis ajunge în penal. Poate trebuie să ne gândim să modificăm legislația după cea europenă”, a declarat Victor Costache la audierile din comisie, potrivit DIgi24.

Victor Costache, propus pentru Ministerul Sănătății, are 45 de ani, este chirurg cardiovascular, autor al mai multor premiere în domeniul chirurgiei endovasculare, specializat în Franța.

Medicul conduce un spital privat în Sibiu și este consilier al lui Ludovic Orban pe probleme de sănătate.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *