Anchete

EXCLUSIV! Desant de MASCATI la "JANIS"-uri! Politia economica, ITM, DSP, OPC si Politia Locala l-au calcat pe Adi Munteanu in Piata Unirii 19!

La initiativa Politiei Economice din cadrul IPJ Cluj, azi-noapte, in jurul orei 4, cluburile lui Adi Munteanu, mai precis societatile comerciale cu sediul in Piata Unirii 19, au primit o vizita neasteptata, atat prin proportii, cat si prin numarul de institutii implicate, ne-a relatat astazi un angajat al unuia dintre cluburile din grupul Janis.

Trupe DIAS, ofiteri de la Economicul din IPJ, comisari OPC, controlori ITM, reprezentanti ISU, reprezentanti ai Politie Locale, inspectori DSP au luat la puricat actele societatii, au verificat fiecare coltisor din cluburile detinute de Munteanu, au verificat reclamatii.

„Mamaaa, ce si-o ia Munteanu! Sa sapati, fiindca ce va spun eu e pe bune. Ne-au tremurat chilotii cand i-am vazut. Mascati si tot felul de comisari si inspectori au luat toate actele la mana, au intrat in bai, peste tot! Au gasit ce trebuiau sa gaseasca demult: jeg, zero norme sanitare respectate, putina evaziune, niste acte lipsa. E foarte interesant ca s-au unit atatea institutii, va zic eu, pana acum orice control se „spargea” la Munteanu care afla dinainte de el si o uschea, acum a fost luat pe nepregatite!”, ne-a declarat angajatul.

 

Grindean: „Controlul s-a facut asa cum e protocolul”

 

Spusele informatorului nostru au fost confirmate de mai toti sefii sau de purtatorii de cuvant ai institutiilor ce au efectuat controlul la grupul de firme Janis.

Tudor Grindean, seful IPJ, a declarat pentru Ziar de Cluj:

„Noi facem astfel de controale frecvent, ma bucur ca din cand in cand cineva mai observa. Toti cei care au competente au fost prezenti – IPJ, DSP, OPC, ITM etc. Daca faci o verificare in plan economic si nu ai pe nimeni de la DSP, constati problema si nu poti lua nicio masura. Cand constati ca exista o problema nu poti sa stai sa astepti sa se rezolve. In localurile in care noaptea se consuma bauturi alcoolice se pot intampla si alte probleme, se intampla in toata lumea si nu suntem noi feriti. Controlul s-a facut asa cum e protocolul. Unele institutii au aplicat amenzi, altele i-au invitat pe administratori la sediul institutiei, inca nu am centralizat rezultatele si nu stim cum s-a finalizat. Oricum, asemenea controale vor continua si in perioada urmatoare”, Tudor Grindean, comandantul politiei clujene.

Mai retinut a fost seful ITM,  Daniel Pacurariu, care s-a limitat la a afirma urmatoarele: “Legea nu ne permite sa oferim informatii despre controale sau actiuni aflate in desfasurare”, a declarat acesta.

Dar am primit a doua confirmare de la doamna comisar Ioana Katona, purtator de cuvant al OPC Cluj, care ne-a spus ca inspectorii institutiei au constatat, pe partea lor de competenta, grave carente in ceea ce priveste informarea consumatorilor: „Practic, nu erau meniuri, erau un fel de liste, asezate intr-o lumina proasta. Am constatat de asemenea probleme in ceea ce priveste respectarea prevederilor legale in vigoare cu privire la spatile necesare nefumatorilor, care pur si simplu nu exista. Mai multe despre cele constatate si despre posibile masuri, doar dupa finalizarea rapoartelor”.

Si cei de la ISU au fost prezenti si, spun sursele noastre, au constatat abateri foarte grave de la normele de securitate la incendiu.

„A fost o actiune care s-a desfasurat in comun cu mai multe institutii, dupa finalizarea actiunii se va face o comunicare oficila si unitara”, a declarat Andrei Biris, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj.

Potrivit unor surse din Politia Locala, foarte multe dintre localurile lui Adi Munteanu, afiliate grupului JANIS, nu au autorizatii de functionare.

 

Ziar de Cluj va va tine la curent cu privire la acest subiect. Ii rugam pe colegii din presa locala care pretind sa fie informati inainte de preluarea oricaror informatii de pe site sa ia linistiti orice fel de informatii

Asteptam si punctul de vedere al lui Adi Munteanu, reprezentantul grupului de firme JANIS, caruia i-am cerut o pozitie vizavi de cele intamplate acum o ora si jumatate. O vom publica de indata.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *