In vizor

Exclusiv! Corpul de Control al Ministerului Sanatatii si specialisti din CNAS au descins la Institutul de Urologie si Transplant Renal! De ce treneaza acest dosar? Datoriile au depasit 500 de mii de Euro

Scris de 2,701

 
Sediul Institutului de Urologie si Transplant Renal Cluj este in acest moment „locul de joaca” profesionala al Corpului de Control al Ministerului Sanatatii care, impreuna cu specialisti din cadrul CNAS iau la puricat toate documentele din ultimii ani ale institutului, pentru a-si da seama care au fost cauzele falimentului acestei institutii.
 
Este foarte interesant ca, potrivit surselor noastre, Corpul de Control efectueaza aceste verificari la solicitarea expresa a DIICOT.
 
Si mai interesanta este tacerea care s-a asternut peste dosarul datoriilor inimaginabile ale Institutului, dupa ce, in urma cu cateva saptamani, procurori ai DIICOT Cluj au ridicat o gramada de acte si documente financiare din perioada managementului lui Mihai Lucan. Dar si mai interesant este faptul ca un control al CNAS a mai avut loc foarte de curand. Insa, spun sursele noastre, inspectorii CNAS de la Bucuresti au fost “inmuiati” de persoane necunoscute care, practic, i-au spaguit cazandu-i fara niciun fel de justificare la hotelul de 5 stele Grand Hotel Italia.
 
Mai mult, in mediile justitiabililor se discuta de documente disparute si de o incercare de fraudare a probelor. 
 
Tot ca o informatie in exclusivitate va putem spune ca compania Synevo a poprit conturile Institutului intr-o incercare de a recupera datoriile pe care institutul le are. Practic, sunt blocate inclusiv conturile de salarii, fapt ce duce cu gandul la intrebarea daca institutul va fi bagat in faliment, pentru ca alte solutii legale nu exista.
 
La Ministerul Sanatatii au existat discutii pentru preluarea institutului sub forma de sectie de catre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, condus Petru Susca.
 
Dar, pana sa stim ce se intampla cu institutul, ne-ar bucura sa aflam raspunsurile la urmatoarele intrebari:
1. Cine a falimentat institutul si despre ce sume discutam?
2. Cine sunt vinovatii prejudiciului financiar imens?
3. Cine a blocat acum cateva saptamani ancheta DIICOT?
4. Cine a spaguit inspectorii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate cu sejurul de la Grand Hotel Italia?
 
Silviu Moga, seful Institutului: “De cand am scapat de Lookmed si prestam servicii, indicatorii spitalicesti ai institutului arata bine. Dar va fi greu sa-l salvam.”
 
Contactat telefonic, Silviu Moga a confirmat prezenta Corpului de Control al Ministerului Sanatatii. Da. Au sosit de dimineata, dar nu pot sa va dau detalii. Stiu doar ca unele teme se suprapun cu cele ale precendtului control. Probabil ca se doreste a fi aprofundate. In acest moment, datoriile institutului sunt de 2,2 milioane de lei, din care o treime – la compania privata Synevo. Din pacate, este foarte greu sa scapam de aceasta povara. Synevo a executat silit conturile institutului, inclusiv cele de salarii. Luna aceasta am avut primele probleme, o parte dintre angajati nu si-au primit banii. Incercam sa facem tot ce putem mai ales ca acum putem sa facturam si prestari servicii. De cand nu mai avem contractul cu Lukmed, indicatorii s-au imbunatatit simtitor. Insa e greu sa scapam de povara trecutului, a spus Silviu Moga. 
Contactat telefonic, la randul sau, Petru Susca, managerul SCJU a declarat: Nu am discutat preluarea institutului cu nimeni din conducerea Ministerului Sanatatii”, a spus Petru Susca. Potrivit surselor noastre, Susca minte, avand cel putin doua intalniri cu ministrul Florian Bodog.  


ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 9 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 10 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 10 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 10 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 11 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 11 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 11 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 12 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 13 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 14 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE