Justitie

EXCLUSIV Claudiu Rus, polițistul de la SIC, și-a cumpărat ”cariera” cu câteva zeci de mii de euro. Victima lui și-a restras plângerea

Florin Opriș, patronul Clubului Janis, a căzut la pace cu agresorul său, polițistul Claudiu Rus de la Serviciul de Investigații Criminale Cluj. Cei doi s-au prezentat la notar și au încheiat un contract, Opriș fiind recompensat cu câteva zeci de mii de euro. Banii au fost predați în urmă cu câteva săptămâni, iar Florin Opriș, bărbatul znopit în bătaie în februarie 2020, pe pârtia de ski de la Mărișel, și-a retras plângerea formulată împotriva polițistului Claudiu Rus, cunoscut cu probleme grave de comportament. 

Potrivit surselor din cadrul Parchetului Tribunalului Cluj, procurorii îl cercetează în continuare pe polițistul Rus pentru tulburarea liniștii publice, întocmind un rechizitoriu în acest sens. 

Bătut ca pe hoții de cai

Poliţistul Marius Claudiu Rus era acuzat de Florin Opriş că l-a desfigurat, lovindu-l în zona feţei cu o rozetă purtată pe mână. În urma loviturii primite, Florin Opriş şi-a pierdut cunoştinţa şi a avut nevoie de intervenţii chirurgicale şi de implantarea de plăcuţe de titan care să îi susţină oasele zdrobite.

“Acum am ieşit din operaţie. Sunt amorţit deocamdată. Sper să fie bine. Numai pe la medici sunt de sâmbătă. M-a lovit cu rozeta. Oasele feţei mi-s toate fracturate, mi-a pus trei plăcuţe şi mai încolo trebuie să vedem cum o să fie cu maxilarul. Pentru operaţia de astăzi medicii spun că e ok, dar nu ştiu mai încolo. Mi-am pierdut cunoştinţa şi nu mai ştiu ce s-a întâmplat după ce m-a lovit”, a declarat anul trecut, pentru portalcj.ro, Florin Opriş.

Își pierdea cariera

Deși Claudiu Rus nu se află la prima abatere, în cazul în care Opriș nu accepta suma URIAȘĂ, polițistul urma să părăsească sistemul. În urma bătăii pe care Rus i-a aplicat-o patrolului de la Janis, a fost eliberat un certificat medico-legal cu recomandarea de 30 de zile de îngrijiri medicale. De altfel, pozele cu chipul lui Opriș vorbesc de a sine: 

Rus a fost acuzat de tentativă de omor, loviturile pe care i le-a aplicat lui Opriș fiind destul de grave. Procurorul a fost de părere că încadrarea faptelor era pe infracțiunea de lovire și alte violețe, astfel fiind posibilă împăcarea părților. Odată cu retragera plângerii, Rus scapă de acuzațiile de la dosar, mai puțin de cercetarea pentru tulburarea liniștii publice.  În luna februarie a acestui an, după ce au trecut 12 luni de la incident, Florin Opriș părea determinat să-l vadă după gratii pe polițistul de la SIC. Culmea, în cele din urmă după ce a contestat durata cercetărilor penale, Opriș s-a înțeles pe câteva zeci de mii de euro și a oprit demersurile, retragându-și plângerea penală. 

Vezi și: Cine-l ține în brațe pe VIOLENTUL de la Serviciul de Investigații Criminale? Mutilezi un om și nu pățești nimic. A ajuns victima să se roage de procuror să-și facă treaba!!

Claudiu Rus poate scăpa astfel de cercetarea disciplinară, fără să fie pus la dispoziție sau dat afară din Poliția Română. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *