Anchete

EXCLUSIV! Cine este clujeanul căutat de Serviciile Secrete din SUA. Firma sa e lider pe piața criptomonedelor! Vezi ce au ridicat procurorii din locuința acestuia

Scris de 5,628

Sursele Ziar de Cluj ne-au confirmat că cei de la United States Secret Service au descins împreună cu cei de la Structura Centrală a DIICOT România la locuința unul clujean cunoscut internațional pe piața tranzacțiilor cu criptomonede. Marți dimineața, anchetatorii au ridicat de la domiciliul directorului Vlad Nistor, CEO al COINFLUX, mai multe stick-uri USB, hard-disk-uri și laptopuri. 

De asemenea, procurorii au descins și la sediul firmei deținută de Nistor, situată pe Calea Turzii, în Cluj-Napoca.

 

”Lucrare”, nu dosar penal

Din informațiile primite de Ziar de Cluj, de la surse din cadrul anchetei, rezultă că: 

– USSS a insistat să nu apară pe documentele de percheziții;

-DIICOT nu are un dosar penal deschis pe numele lui Vlad Nistor;

-În mandatul de percheziție, aprobat de Tribunalul București, Vlad Nistor este listat ca inculpat;

-Serviciile Secrete Americane, și nu anchetatorii din ROMÂNIA, efectuează acte de cercetare și urmărire penală;

-Descinderile de astăzi s-au făcut prin practica ”low-profile”. Nici cei de la DIICOT România și alte structuri implicate nu au comunicat acțiunea de astăzi;

-Anchetatorii susțin că descinderile de astăzi au ca scop efectuarea de ”verificări”;

 

 

Vlad Nistor și Coinflux

Tânărul clujean a fondat în 2015 o companie numită Coinflux. Anul fiscal anterior l-a încheiat cu o cifră de afaceri de peste 15 milioane de lei și compania este încadrată ca ”lider al serviciilor de exchange al monedelor digitale din România”. 

Într-un interviu acordat celor de la Pin Magazine, Vlad Nistor  declara că dorește să își extindă afacerea și dincolo de granițele României. Totodată, CoinFlux a ajuns în 2017 la performanța unui rulaj total de  210 milioane de lei, în 32,000 de tranzacții pentru peste 4,000 de clienți.

Iată un fragment din interviul publicat de cei de la Pin Magazine:

„Din propria experiență, încercând să cumpăr monede digitale și să interacționez cu ele, am văzut că este un proces foarte dificil: Cum alegi unde să-ți deschizi un cont? Cum să-ți dai seama dacă este o companie de încredere? În plus, transferurile internaționale de bani erau scumpe, iar la noi nu exista atunci niciun serviciu de acest fel”, spune Vlad.

Așa că a decis să ofere el un serviciu de vânzare și cumpărare de monede digitale, mai rapid și cu costuri mai mici pentru clienți.

„Dacă este vorba să cumperi monede digitale în valoare de până la 10 – 20 de mii de euro, trebuie să iasă un preț mai bun decât pe bursa internațională, dacă incluzi toate costurile operațiunii. La CoinFlux oferim un preț mai bun”, spune Vlad Nistor despre avantajele pe care le oferă serviciul său.

Afacerea de cumpărare și vânzare a banilor digitali clienților a început în decembrie 2015. „Aveam clienți puțini atunci, tranzacții puține, însă, după ce valoarea monedelor și interesul au început să crească, a crescut și numărul de clienți.”

În trecut, Vlad Nistor a lucrat la Banca Transilvania, BCR și AEGON fiind absolvent de Business Management la Universitatea Brunel din Londra. 

 

Surse foto: Facebook, Listăfirme.roULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 15 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 16 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 17 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE