In vizor

EXCLUSIV: Bogdan Buta si firma sa de organizari evenimente, Dettra Organisation, calcati de ANAF si DNA

Scris de 2,364

Firma de organizari de evenimente detinuta de Bogdan Buta, Dettra Organisation, a fost controlata de procurorii DNA si de inspectorii ANAF la inceputul acestei luni. Reprezentantii societatii arata ca verificarile DNA au vizat un contract incheiat cu societatea Coral Impex, cercetata intr-un dosar anticoruptie in care sunt implicati si functionari ai Primariei Cluj-Napoca.

“Controalele au vizat colaborarea din anul 2014 cu compania Coral Impex, iar din informatiile primite din partea lor, au fost facute peste 30 de astfel de controale in aceeasi zi in cadrul companiilor care au avut colaborari cu aceasta societate. S-au verificat toate documentele firmei. In urma controlului ANAF, nu s-a dispus luarea vreunei masuri si nici aplicarea vreunei sanctiuni.

Reprezentantilor DNA le-au fost puse la dispozitie de catre reprezentantii nostri: contractul, factura si extrasele de cont care sa dovedeasca colaborarea punctuala in cadrul unui eveniment, cat si corespondenta electronica pe acest subiect, tocmai pentru a dovedi justetea colaborarii respective. De asemenea, ne-am manifestat deschiderea in a asista organele competente in orice mod considera potrivit pentru a-si putea face datoria”, a declarat pentru Ziar de Cluj Bogdan Buta.

Daca, in 2013, firma sa de organizari de evenimente, Dettra Organisation, ajunsese la o cifra de afaceri de peste un milion de lei, in 2014, societatea a inregistrat datorii foarte mari. In 2013,  profitul firmei lui Buta a fost de 5.678 de lei.

Anul trecut, insa, lucrurile nu au mers atat de bine. Potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, Dettra a realizat o cifra de afaceri neta de 770.000 de lei. In acelasi timp, datoriile societatii au fost de aproape 2 milioane de lei, iar pierderile s-au cifrat la 120.000 de lei.

Bogdan Buta arata ca firma sa nu are datorii si spune ca este vorba de un credit punte ptentru un proiect pe fonduri europene, incheiat cu succes.

Buta si-a infiintat in acest an o noua firma, SC Untold SRL, alaturi de Sorin Gadola, fiul omului de afaceri Stefan Gadola. Prin aceasta, cei doi vor organiza a doua editie Untold Festival, eveniment care a pornit in acest an cu o sustinere de 400.000 de euro din bani publici.

Dosarul Coral Impex

Doua angajate ale Primariei Cluj-Napoca sunt cercetate de DNA Cluj pentru luare de mita, in urma perchezitiilor din 7 octombrie ale procurorilor anticoruptie, in dosarul “Coral Impex”la sediul institutiei. Adriana-Lucia Magurean si Maiana Capota, sef, respectiv consilier la Serviciul Reparatie Imobile, Monitorizare Servicii Comunitare de Utilitati Publice din cadrul Primariei Cluj-Napoca, sunt cercetate de procurorii anticoruptie ca ar fi luat mita, in mod repetat, de la reprezentantii firmei de dezinsectie Coral Impex SRL. Cele doua angajate sunt acuzate ca au luat mita atat diferite sume de bani, dar si alimente, cu ocazia Sarbatorilor de Paste si de Craciun. In acelasi dosar, un alt angajat al Coral Impex este cercetat pentru ca ar fi dat o mita lunara de 500 de lei angajatilor Primariei Cluj-Napoca, pentru ca acestia sa nu verifice, in schimb, actiunile de dezinsectie ale societatii de pe domeniul public.ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 13 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 14 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 16 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 16 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 18 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 18 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE