Politica

Calin Tuluc calca pe urmele lui Seplecan. A concurat singur pentru postul de vicepresedinte al CJ si a pierdut

Consilierul judetean Calin Tuluc a fost singura propunere de azi pentru functia de vicepresedinte ramasa vacanta in urma demisiei lui Horatiu Catarig. Liberalul trebuia sa fie cel de-al patrulea vicepresedinte al institutiei din acest mandat, dupa ce Ioan Oleleu, Mihai Seplecan si Horatiu Catarig au demisionat rand pe rand din aceasta functie. Tuluc nu a reusit sa obtina cele 19 voturi necesare pentru ocuparea functiei.

Ultimul vicepresedinte, Horatiu Catarig, a demisionat din functia detinuta in conducerea Consiliului Judetean in 22 septembrie. Horatiu Catarig a fost ales in functia de consilier judetean cu atributii de vicepresedinte in 2014, iar in iunie 2015 a fost ales cu drepturi depline in functia de vicepresedinte.

De profesie avocat, Calin Tuluc nu a a fost validat in fuctia de vicepresedinte, deoarece din cei 32 consilieri prezenti l-au votat doar 17, iar numarul necesar pentru ocuparea postului de vicepresedinte trebuia sa fie de 19 voturi. S-au numarat 17 voturi pentru sustinerea lui Tuluc, 5 voturi nule din totalul de 28 de voturi valabil exprimate. Cei care si-au anulat voturile au fost consilierii PSD.

Tuluc face parte din vechiul PDL si a castigat in anul 2014, potrivit declaratiei de avere, 10.932 de lei din indemnizatia de consilier judetean si 101.596 din profesia de avocat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *