Justitie

Ex-comisarul Tomescu și ginerele său, plasați în arest la domiciliu

Curtea de Apel Târgu Mureș i-a eliberat din arest preventiv pe Gheorghe Tomescu, ex-comisarul de la IPJ Cluj, și pe Flaviu Budeanu, ginerele acestuia, angajat al Penitenciarului Gherla. Cei doi au fost reținuți și încarcerați în urmă cu mai bine de două luni, după ce Parchetul Mureș a comandat 200 de percheziții la instituții și firme care au colaborat cu firma de care cei doi se ocupau. Principalele acuzații aduse împotriva acestora erau de natură economică: spălare de bani și evaziune fiscală. 

Săptămâna trecută s-a cerut prelungirea măsurii preventive la Tribunalul Mureș. Tomescu și ginerele său au cerut recuzarea judecătorului, însă solicitarea a fost respinsă și măsura a fost exinsă pe alte 30 de zile. Ieri, cei doi au reușit să obțină o victorie la Curtea de Apel Târgu Mureș.

„În baza art. 4251 al. 7 pct. 2 lit. a rap. la art. 204 C. pr. pen admite contestaţiile formulate de inculpaţii TOMESCU GHEORGHE şi BUDEAN FLAVIU împotriva încheierii penale nr. 43/DL/09.06.2021 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş. Desfiinţează în parte încheierea penală atacată şi, soluţionând cauza: I. În baza art. 237 alin. 1 rap. la art. 204 alin. 12 C. pr. pen respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpatului TOMESCU GHEORGHE şi în consecinţă, În baza art. 237 al. 2 coroborat cu art. 202 al. 1 şi 4 lit. d şi art. 204 alin. 12 C. pr. pen, art. 218 rap. la art. 222 al. 1 C. pr. pen, înlocuieşte măsura arestării preventive luată şi prelungită faţă de inculpatul TOMESCU GHEORGHE cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 29 zile, începând cu data de 16.06.2021 şi până la data de 14.07.2021 inclusiv. În baza art. 221 al. 1 C. pr. pen impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din municipiul … fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş sau a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, pe perioada măsurii preventive.

II. În baza art. 237 alin. 1 rap. la art. 204 alin. 12 C. pr. pen respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpatului BUDEAN FLAVIU şi în consecinţă, În baza art. 237 al. 2 coroborat cu art. 202 al. 1 şi 4 lit. d şi art. 204 alin. 12 C. pr. pen, art. 218 rap. la art. 222 al. 1 C. pr. pen, înlocuieşte măsura arestării preventive luată şi prelungită faţă de inculpatul BUDEAN FLAVIU cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 29 zile, începând cu data de 16.06.2021 şi până la data de 14.07.2021 inclusiv. În baza art. 221 al. 1 C. pr. pen impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din municipiul Cluj-Napoca, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş sau a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş”, se arată în soluția pe scurt.

Principala condiție impusă de instanță pentru arestul la domiciliu a fost ca Tomescu și Budean să nu aibă niciun contact. 

Ziar de Cluj a publicat mai multe materiale în exclusivitate despre ancheta celor de la Mureș.  

Citește și:

Comisarul Tomescu, arestat preventiv alături de COMPLICELE și GINERELE său, Flaviu Budean, angajat la Penitenciarul Gherla

Primul milion al comisarului Tomescu s-a făcut cu găinării și ilegalități. 218 percheziții pentru un singur DOSAR PENAL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *