Justitie

Ex-comisarul Tomescu și ginerele său, plasați în arest la domiciliu

Scris de 550

Curtea de Apel Târgu Mureș i-a eliberat din arest preventiv pe Gheorghe Tomescu, ex-comisarul de la IPJ Cluj, și pe Flaviu Budeanu, ginerele acestuia, angajat al Penitenciarului Gherla. Cei doi au fost reținuți și încarcerați în urmă cu mai bine de două luni, după ce Parchetul Mureș a comandat 200 de percheziții la instituții și firme care au colaborat cu firma de care cei doi se ocupau. Principalele acuzații aduse împotriva acestora erau de natură economică: spălare de bani și evaziune fiscală. 

Săptămâna trecută s-a cerut prelungirea măsurii preventive la Tribunalul Mureș. Tomescu și ginerele său au cerut recuzarea judecătorului, însă solicitarea a fost respinsă și măsura a fost exinsă pe alte 30 de zile. Ieri, cei doi au reușit să obțină o victorie la Curtea de Apel Târgu Mureș.

„În baza art. 4251 al. 7 pct. 2 lit. a rap. la art. 204 C. pr. pen admite contestaţiile formulate de inculpaţii TOMESCU GHEORGHE şi BUDEAN FLAVIU împotriva încheierii penale nr. 43/DL/09.06.2021 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş. Desfiinţează în parte încheierea penală atacată şi, soluţionând cauza: I. În baza art. 237 alin. 1 rap. la art. 204 alin. 12 C. pr. pen respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpatului TOMESCU GHEORGHE şi în consecinţă, În baza art. 237 al. 2 coroborat cu art. 202 al. 1 şi 4 lit. d şi art. 204 alin. 12 C. pr. pen, art. 218 rap. la art. 222 al. 1 C. pr. pen, înlocuieşte măsura arestării preventive luată şi prelungită faţă de inculpatul TOMESCU GHEORGHE cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 29 zile, începând cu data de 16.06.2021 şi până la data de 14.07.2021 inclusiv. În baza art. 221 al. 1 C. pr. pen impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din municipiul … fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş sau a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, pe perioada măsurii preventive.

II. În baza art. 237 alin. 1 rap. la art. 204 alin. 12 C. pr. pen respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpatului BUDEAN FLAVIU şi în consecinţă, În baza art. 237 al. 2 coroborat cu art. 202 al. 1 şi 4 lit. d şi art. 204 alin. 12 C. pr. pen, art. 218 rap. la art. 222 al. 1 C. pr. pen, înlocuieşte măsura arestării preventive luată şi prelungită faţă de inculpatul BUDEAN FLAVIU cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 29 zile, începând cu data de 16.06.2021 şi până la data de 14.07.2021 inclusiv. În baza art. 221 al. 1 C. pr. pen impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din municipiul Cluj-Napoca, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş sau a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş”, se arată în soluția pe scurt.

Principala condiție impusă de instanță pentru arestul la domiciliu a fost ca Tomescu și Budean să nu aibă niciun contact. 

Ziar de Cluj a publicat mai multe materiale în exclusivitate despre ancheta celor de la Mureș.  

Citește și:

Comisarul Tomescu, arestat preventiv alături de COMPLICELE și GINERELE său, Flaviu Budean, angajat la Penitenciarul Gherla

Primul milion al comisarului Tomescu s-a făcut cu găinării și ilegalități. 218 percheziții pentru un singur DOSAR PENAL

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 9 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 9 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 9 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 9 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 10 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 10 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 10 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 11 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 12 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 13 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE