In vizor

Evenimentele de la Urania Palace ii exaspereaza pe vecini. S-a ajuns la plangeri penale si multiple amenzi

Fostul cinema Favorit, preluat si reabilitat de omul de afaceri Claudiu Marginean, devenit Urania Palace, gazduieste de cateva saptamani evenimente diverse in fiecare week-end, spre nemultumirea vecinilor. Acestia spun ca au ajuns la capatul rabdarii, dupa ce week-end de week-end nu reusesc sa inchida un ochi pana dimineata din cauza zgomotului puternic. Acestia au facut mai multe sesizari catre autoritati, insa in ciuda amenzilor larma nu inceteaza. De asemenea, Politia Locala a intocmit doua plangeri penale pentru ca s-au facut anumite lucrari in spatiul respectiv fara autorizatie de constructie.

“Am investit o gramada de munca, din luna martie lucram aici. Platim chirie. Nimeni nu ne ajuta, din contra, dar am reusit si ii dam drumul. Cine considera ca se poate manifesta aici e binevenit. Pentru party-uri si lucruri de acest fel o sa incasam si ceva bani pentru cheltuieli, dar, pentru activitatile de cultura si atat o punem la dispozitie gratuit. E o sala pe care o punem la dispozitia oamenilor, asa ca cine are nevoie poate sa vina sa discute cu noi, si la preturi de subzistenta. Pe mine ma intereseaza sa platesc cheltuielile si atat, nici vorba de profit. Ideea e sa reusim sa subzistam, sa putem plati chiria, curentul si cheltuielile. Am izolat spatiul asa incat nu se aude zgomotul de pe strada. Se pot sustine orice fel de manifestari artistice. Sala are o capacitate de vreo 200 de persoane asezate, sau vreo 800 in picioare. Depinde de tipul de eveniment. E o scena de 50 de metri patrati, nou construita, cu tot ce trebuie”, a spus Claudiu Marginean, administratorul Urania Palace in luna octombrie pentru Ziar de Cluj.

Cu toate acestea vecinii spun ca li se cutremura apartamentele la cat de intens este zgomotul la cate un eveniment gazduit de Urania Palace.

“Au inceput in fiecare sfarsit de saptamana, acum este cand incep si de miercuri-joi. Dardaie lucrurile in casa, va dati seama cum este sa nu te poti odihni pana dimineata la 6. Chemam politia de fiecare data, dar nu ne incalzeste cu nimic faptul ca ii amendeaza si ei isi continua muzica mai departe”, a spus unul dintre vecini.

“De la nici un vecin nu a primit aprobare sa faca asa ceva! Nu mai stim ce sa facem stam in casa pina la 6 dimineata si ascultam house”, a spus indignat un alt vecin.

“Din noiembrie pana acum au fost cinci sesizari pentru tulburarea ordinii si linistii publice. S-au aplicat trei sanctiuni contraventionale, conform Legii 61/1991”, au declarat reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj.

De asemenea, au fost aplicate sanctiuni contraventionale de Politia Locala pentru desfașurarea de activitati comerciale fara detinerea autorizatiilor prevazute de lege, precum si pentru tulburarea ordinii publice, respectiv depasirea nivelului de zgomot admis de legislatia in vigoare.

Mai mult, politistii locali de la Serviciului Control Urbanism și Diciplina in Constructii au constatat in urma verificarilor efectuate in spatiul fostului cinematograf Favorit au constatat ca in locatia respectiva s-au efectuat lucrari de amenajari și finisaje interioare, fara a se detine autorizatie de construire, respectiv avizul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice Cluj, conform prevederilor legislatiei in vigoare.

“Avand in vedere ca lucrarile au fost executate nelegal, iar imobilul este monument istoric,  sub denumirea de „CASA URANIA” cuprins in zona protejata a municipiului Cluj-Napoca Ansamblul urban „Centrul istoric al orasului Cluj”, agentii constatatori din cadrul Serviciului Control Urbanism si Diciplina in Constructii au actionat in limita competentelor ce le revin in acest sens intocmind documentele necesare in vederea sesizarii organelor de urmarire penala in conformitate cu prevederile art. 24 din Legea nr. 50/1991 republicata. Astfel au fost inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca 2 plangeri penale: cu nr. 173776/488/08.05.2015 in baza referatului cu nr. 67/481/27.04.2015 pentru lucrarile executate in incinta spatiului fostului cinematograf Favorit si cu nr. 273675/488/21.07.2015 in baza referatului cu nr. 85/481/28.05.2015 pentru amenajarea spatiilor adiacente cinematografului Favorit. Plangerile se afla in curs de solutionare”, au precizat reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

Claudiu Marginean nu a putut fi contactat. Revenim cu punctul lui de vedere de indata ce il vom primi.

UPDATE: Administratorul Urania Palace spune ca face tot posibilul sa nu mai cauzeze neplaceri vecinilor.

“Au fost vreo doua party-uri si muzica a mers cam tare si probabil ca i-am deranjat, insa in loc sa vina si sa discute cu noi au preferat sa cheme politia. Noi facem lucrari de izolare fonica in continuare, acolo unde credem noi ca trebuie facut si sa speram ca vom ajunge la un modus vivendi. Eu nu vreau sa ii deranjez pe vecini. Nu e un club, au fost niste evenimente. Am avut si teatru, am avut si proiectii de filme, am avut si sedinte. Sigur, suntem noi acolo, vreme de 10 ani nu s-a intamplat nimic, era liniste totala, acum ii deranjeaza ca se intampla ceva. Eu sunt convins ca vom ajunge la un modus vivendi pentru ca asta e traiul in comunitate si acolo e sala de spectacole din 1910. Am luat la cunostinta ca ii deranjez si lucram sa izolam in continuare si facem lucrul temeinic, izolam ca la carte. Sunt convins ca in curand nu o sa ii mai deranjam”, a spus Marginean

Acesta spune ca va contesta amenzile pe care le-a primit, pentru ca s-au dat fara masurari. In acelasi timp arata ca nu a fost instiintat despre plangerile penale facute de Politia Locala.

“Nu stiu nimic despre asta. Primii care au facut modificari si au daramat pereti au fost ei, cei de la Primarie. Si-au luat sobele, au demontat scaunele, au facut tot felul de lucrari inainte de a-mi preda spatiul. Eu am varuit si am curatat, asta am facut eu si am reparat, am readus spatiul la forma normala, asa ca ma mira. Nu am fost anuntat”, a adaugat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *