Politica

Europarlamentarul Victor Negrescu vrea bani de la UE pentru Moldova

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, accesul rapid la fondurile de pre-aderare pentru Republica Moldova, în contextul dificil cu care se confruntă ţara din cauza proximităţii războiului din Ucraina şi al acţiunilor destabilizatoare ale Federaţiei Ruse.

„În momentul de faţă ţara mea, România, asistă Republica Moldova oferindu-i de la sprijin financiar până la resursele energetice, resurse de care are nevoie, în timp ce promisiunile donatorilor întârzie să apară. Facem apel la Comisia Europeană şi la statele membre să ofere acces rapid la fondurile de pre-aderare pentru Republica Moldova, integrând şi expertiza existentă în regiune, pentru a ne asigura că aceste resurse sunt folosite adecvat şi în interesul cetăţenilor. Scopul este de a menţine calea europeană a Republicii Moldova şi de a asigura rezilienţa democratică a ţării, aşa că, nu trebuie să mai întârziem, trebuie să acţionăm acum’’, a declarat eurodeputatul român.

În ultimele săptămâni, autorităţile de la Chişinău s-au confruntat cu presiuni şi cu situaţii fără precedent şi au descoperit implicarea directă a Federaţiei Ruse în încercarea de a destabiliza ţara prin organizarea unor proteste violente, a mai spus europarlamentarul PSD.