Politica

Europarlamentarii de Cluj, varza de Bruxelles

Parlamentarii care reprezinta interesele europene ale peste 1 milion de locuitori din zona de Nord a Transilvaniei sunt codasi la Bruxelles, insa o duc bine. In aproape 5 ani de mandat, Rares Niculescu s-a preocupat de soarta organismelor marine, in timp ce Norica Nicolai s-a luptat pentru conditia femeii in perioada de razboi.

Ziar de Cluj a facut o analiza a prezentei, interpelarilor si a proiectelor legislative depuse de europarlamentarii de Cluj, potrivit datelor agregate pe portalul oficial Vote Watch Europe.

 Rares Niculescu, prieten cu organismele marine

Rares Niculescu, codas in Parlamentul European (PE) cu doua avize si doua motiuni depuse in aproape 5 ani de mandat.

Foto: www.mediafax.ro

Europarlamentarul votat pe listele PDL este membru al Partidului Popularilor Europeni si face parte din Comitetul pentru Agricultura si dezvoltare rurala si este membru supleant in Comitetul pentru Pescuit.

Niculescu reprezinta interesele clujenilor in PE din 2009 si ocupa locul 549 din 732 de parlamentari, in topul celor mai multe motiuni depuse in PE, cu doua acte elaborate in acest sens. Europarlamentarul de Cluj, Rares Niculescu ocupa locul 235, tot cu doua avize si in topul celor mai multe instiintari transmise. Potrivit Vote Watch Europe, Niculescu ocupa locul 157 cu 95 de rapoarte amendate. La capitolul rapoarte intocmite, europarlamentarul PDL ocupa locul 311 in top cu un singur raport referitor la propunerea de modificare a Regulamentului (CE) nr 850/98 privind conservarea resurselor de pescuit prin masuri tehnice de protectie a organismelor marine.

Rares Niculescu a avut trei interventii in PE, cu trei declaratii scrise, referitoare la distribuirea echitabila a subventiilor agricole intre noile si vechile state membre, la infiintarea unui program de tip Erasmus pentru tinerii fermieri si privitoare la declararea zilei de 9 noiembrie, “Ziua Europeana a Reconcilierii” cu ocazia aniversarii caderii Zidului Berlinului. In topul declaratiilor scrise el ocupa locul 70. Niculescu a depus 366 de intrebari si ocupa locul 29 in topul celor mai activi europarlamentari din acest punct de vedere. In sesiunile plenare, europarlamentarul PDL a tinut 322 de discursuri.

Niculescu a inregistrat o participare de peste 80% la vot, prin apel nominal, cu 4.085 de voturi in plen si se afla pe locul 575 in top. Ii este loial in proportie de 97,35% grupului politic din care face parte.

 

Norica Nicolai se lupta pentru situatia femeilor din zonele de razboi

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai i se alatura lui Rares Niculescu in coada listei celor mai harnici europarlamentari alesi de clujeni. Potrivit Vote Watch Europe, in 5 ani de mandat, ea nu a formulat nicio opinie si se afla pe locul 501 in topul celor mai multe opinii elaborate de europarlamentari. Ea a depus 31 de motiuni si a formulat doua declaratii scrise.

Foto: www.caleaeuropeana.ro

Norica Nicolai, votata pe listele PNL pentru a le reprezenta interesele clujenilor in Parlamentul European, face parte din Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa in PE. Eurodeputatul este vicepresedintele Comitetului pentru Securitate si Aparare, membru in comitetul de Afaceri Externe, precum si in Comitetul privitor la Drepturile Femeii si Egalitatea de gen. In plus, Nicolai este membru supleant in Comitetul de Petitii.

Nicolai se lupta pentru locul 311 cu un singur raport intocmit in actuala legislatura, referitor la conditia femeii in perioada de razboi.

Europarlamentarul PNL a fost mai harnic in ceea ce priveste rapoartele amendate si ocupa locul 182 din 732 posibile cu 91 de amendamente. Nicolai se afla pe locul 122 in topul declaratiilor scrise, cu doua acte in acest sens, unul privitor la integrarea educatiei fizice in scopul dezvoltarii talentelor sportive ale elevilor cu handicap si un altul referitor la copiii cu sindrom Down.

Norica Nicolai a depus 31 de motiuni si se afla pe locul 166 in top si a sustinut 105 discursuri in sesiunile plenare. Cu cele 28 de intrebari formulate, europarlamentarul PNL de Cluj ocupa locul 428 in topul celor mai harnici alesi din PE, la acest capitol.

Nicolai a inregistrat o participare de peste 87% la vot, prin apel nominal, cu 4.434 de voturi in plen din 5085 posibile. Ea ocupa, astfel, pozitia 393 in clasament. Ii este loiala grupului politic din care face parte in proportie de 93.11%.

Foto: infomondo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *