Editorial

Eu în ce țară trăiesc?

Nu-mi dă pace rostul interdicției de circulație între orele 23.00 și 5.00 dimineața. Pentru că, cred eu, orice măsură trebuie să producă și efecte. După mine, restricționarea circulației între orele mai sus pomenite nu rezolvă nimic. Sau, în orice caz, nu mare lucru. Restricția aceasta este mai degrabă una de tipul „Mircea, fă-te că lucrezi” decât una aducătoare de rezultate. Măsura, mi se pare, este de ochii lumii, mai degrabă electorală decât profilactică, așa, ca să nu se zică că nu s-a făcut ceva pentru limitarea infecțiilor cu noul coronavirus. Caut informații pe internet, poate mă luminează careva oficial implicat în această luptă cu pandemia.

Așa aflu de la Raed Arafat că „potrivit unor analize amănunțite, în timpul nopții aveau loc petreceri în cadrul cărora nu se respectau măsurile de prevenție”. Și că: „state precum Franța, Spania, Italia au luat măsuri drastice privind circulația pe străzi după ora 21.00”. Franța are această măsură, mult mai devreme, la ora 21.00 până la ora 6.00. Pentru că noaptea au loc aceste activități, care de regulă se fac fără mască”.

Adică cum? În timp ce în tot restul Europei, ca să nu zic lumii, tinerii încep a petrece din bună vreme, la noi stau liniștiți în casă, pândind ceasul, să se facă ora 23.00 ca să se dezlănțuie, să înceapă cheful? Le-a ieșit lor prostia asta din analizele alea amănunțite? Mare minune! Acuma, din trei una: ori nu a făcut nimeni nici o analiză și ne cred niște tâmpiți buni de vot, ori au făcut copy-paste după o analiză din Franța, Spania sau Italia și au umblat la ore ca să nu se supere electoratul, ori analiza e pe bune și, atunci, eu nu trăiesc în țara asta. În oricare dintre cele trei ipoteze, rămâne întrebarea: Eu în ce țară trăiesc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *