Din oras

Etapa specială a Bacalaureatului, în plină desfășurare – vezi câți elevi au participat în Cluj

Etapa specială a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, a debutat cu probele scrise, luni, astfel încât elevii care nu au putut participa la prima sesiune de examen din motive specifice pandemiei (temepratura peste 37,3 grade Celsius), s-au înscris în etapa specială. 

În perioada 6-9 iulie 2020 se desfășoară probele scrise din cadrul etapei speciale a examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020. 

La etapa specială a examenului de Bacalaureat s-au înscris 141 de absolvenți ai clasei a XII-a, conform unui anunț făcut duminică de Ministerul Educației și Cercetării.

„La nivelul județului Cluj s-au înscris 4 candidați, în vederea susținerii probelor scrise din cadrul etapei speciale a examenului național de Bacalaureat, după cum umează: 3 candidați pentru proba scrisă la Limba și literatura română – proba E a), 6 iulie 2020; 3 candidați pentru proba obligatorie a profilului – proba E c), 7 iulie 2020; 2 candidați pentru proba la alegere a profilului și a specializării –  proba E d), 8 iulie 2020 și 1 candidat pentru proba scrisă la Limba și literatura maternă – proba E b), 9 iulie 2020”, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

De asemenea, Ministerul Educației anunța că în 9 județe – Alba, Arad, Călărași, Dâmbovița, Ilfov, Neamț, Sălaj, Teleorman și Timiș – „nu s-au consemnat situații care să determine organizarea probelor scrise aferente acestei etape speciale”, altfel spus nu a fost înscris nici un candidat. 

Primele rezultate vor fi afișate joi, 10 iulie 2020, până la ora 12:00, în centrul de examen organizat la nivelul județului Cluj. 

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 10 iulie 2020, în intervalul orar 14:00-19:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 12 iulie 2020.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *