Din oras

Etapa specială a Bacalaureatului, în plină desfășurare – vezi câți elevi au participat în Cluj

Scris de 82

Etapa specială a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, a debutat cu probele scrise, luni, astfel încât elevii care nu au putut participa la prima sesiune de examen din motive specifice pandemiei (temepratura peste 37,3 grade Celsius), s-au înscris în etapa specială. 

În perioada 6-9 iulie 2020 se desfășoară probele scrise din cadrul etapei speciale a examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020. 

La etapa specială a examenului de Bacalaureat s-au înscris 141 de absolvenți ai clasei a XII-a, conform unui anunț făcut duminică de Ministerul Educației și Cercetării.

„La nivelul județului Cluj s-au înscris 4 candidați, în vederea susținerii probelor scrise din cadrul etapei speciale a examenului național de Bacalaureat, după cum umează: 3 candidați pentru proba scrisă la Limba și literatura română – proba E a), 6 iulie 2020; 3 candidați pentru proba obligatorie a profilului – proba E c), 7 iulie 2020; 2 candidați pentru proba la alegere a profilului și a specializării –  proba E d), 8 iulie 2020 și 1 candidat pentru proba scrisă la Limba și literatura maternă – proba E b), 9 iulie 2020”, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

De asemenea, Ministerul Educației anunța că în 9 județe – Alba, Arad, Călărași, Dâmbovița, Ilfov, Neamț, Sălaj, Teleorman și Timiș – „nu s-au consemnat situații care să determine organizarea probelor scrise aferente acestei etape speciale”, altfel spus nu a fost înscris nici un candidat. 

Primele rezultate vor fi afișate joi, 10 iulie 2020, până la ora 12:00, în centrul de examen organizat la nivelul județului Cluj. 

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 10 iulie 2020, în intervalul orar 14:00-19:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 12 iulie 2020.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 5 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 6 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 7 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 8 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 8 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 9 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 10 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 10 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 11 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 12 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 22 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE