Eveniment

Opera Națională Cluj-Napoca „se mută” în aer liber. Vezi unde vor desfășura următoarele spectacole

Scris de 660

Opera Națională din Cluj-Napoca va inaugura o micro-stagiune în aer liber. Spectacolele vor debuta vineri și se vor desfășura pe terasa și amfiteatrul în aer liber de la Centrul de Industrii Creative, situat în Lomb, în Cluj Innovation Park. Conform managerului de comunicare al Operei Naționale Cluj-Napoca, Cristian Avram, ideea a venit după ce pandemia a obligat la închiderea Operei, iar acum, instituția vrea să își ia revanșa și să le ofere clujenilor spectacole de neuitat, în aer liber, evenimente în cadrul cărora să fie respectate toate condițiile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Stagiunea Artistică Estivală a României va avea două concepte: Opera a la Carte și Opera Picnic.

Opera a la Carte se va desfășura în fiecare zi de vineri, de la ora 20:00 și se axează pe seri tematice muzicale și culinare. Opera Picnic va avea loc în fiecare sâmbătă de la ora 20:30, când pe scena în aer liber vor urca soliștii, balerinii și orchestra Operei.

Micro-stagiunea se va încheia în data de 10 septembrie. Evenimentele din cadrul Opera a la Carte vor suporta un număr limitat de 100 de spectatori, în timp ce la Opera Picnic va fi permisă participarea a 500 de persoane.

Stagiunea va debuta vineri cu o Seară Italiană ce îl va avea drept protagonist pe tenorul Marius Vlad Budoiu, acompaniat la pian de David Crescenzi. Sâmbătă, la Opera Picnic, Orchestra Operei Naționale Române va susține un spectacol pe „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi.

Biletele costă între 120 și 160 de lei. Participanții vor primi, în funcție de eveniment, un coș cu bunătăți sau o cină și două pahare de vin. Cei care participă la Opera Picnic vor trebui să vină cu păturile de acasă.

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

 

sursa foto: clujulculturalULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 6 hours Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 19 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 22 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 23 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 1 day Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 day In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]