Rautacisme

Este milionarul clujean Dorel Goia un viitor Mihai Sora al businessului? De ce se lauda altii in locul sau in presa?

Scris de 2332

Unul dintre cei mai talentati oameni de afaceri din Cluj-Napoca, Dorel Goia, a dezvoltat in afara Clujului un business senzational, pe numele sau Teraplast, dovedind cu talent ce se poate face din nimic cand este vizionar.

E drept, a facut asta la Bistrita, caci, la Cluj-Napoca, a facut bani din Astral si imobiliare.

In 26 februarie 2021, grupul Teraplast a finalizat o tranzactie incredibila, când a încasat 373 milioane de lei de la Kingspan. Grupul irlandez a preluat companiile TeraSteel România, TeraSteel Serbia și Wetterbest. Un morman de cash din care dreptul de “servire” a fost al milionarului clujean, care detine 46 la suta din grup.

In ciuda faptului ca nu mai e COVID, desi in perioada pandemica Teraplast a avut din punctul de vedere al profitului rezultate socant de spectaculoase, pe 2022, profitul net s-a diminuat la 15,4 milioane lei, în scădere cu 64% fata de anul precedent.

Dintr-o data, Teraplast nu mai face profit. De ce? Un mister.

Dintr-o data, in doar ultimul an, Teraplast a pierdut pe BVB aproape jumatate din valoarea sa, lucru cu totul inexplicabil, de vreme ce compania are cifra de afaceri in crestere (e drept, profit ultra diminuat), a vandut la Kingspan active de sute de milioane de lei si a accesat ajutoate guvernamentale insemnate.

 

La timona acestor “marete” realizari apare un CEO care, in loc sa spuna in presa de ce Teraplast e pe derdelus in ceea ce priveste profitabilitatea, isi platea acum cateva zile un interviu laudativ (si platit) in ZF – vezi AICI – in care dregea busuiocul despre cum va depasi el cu Teraplast un miliard de lei in 2023, cum ii place lui tirul si cat de buni si speciali sunt emigrantii din Asia, fata de romani.

Nicio mentiune despre Dorel Goia, cel care a creat povestea moderna si profitabila a Teraplast.

A dat CEO-ul acest interviu ca sa manipuleze Bursa? Greu de crezut. Mai degraba frapeaza absenta in ultima vreme a lui Dorel Goia din peisaj, desi stim despre el ca in septembrie 2022 a fost reconfirmat ca presedinte al CA al companiei pe o perioada de un an, adica inca 6 luni de azi inainte (si asta e un mister, de ce doar pe un an).

In ciuda profitului sensibil diminuat si a crizei financiare despre care CEO-ul vorbea in interviurile din presa ca sa isi justifice scaderea de profitabilitate, Teraplast a anuntat acum cateva zile ca va sponsoriza sala polivalenta din Bistrita cu nu mai putin de 700 000 de euro in urmatorii 6 ani, lucru care pare laudabil dintr-un punct de vedere, dar cel putin straniu avand in vedere suma imensa cu care Teraplast putea sa sponsorizeze un proiect mai concret, gen echipa de fotbal locala, nu o cladire care consuma bani.

E ceva misterios la mijloc, pare ca milionarul Dorel Goia e “ecranat” ca identitate, cam cum era Mihai Sora de nevasta, atata doar ca aici discutam cel mai probabil nu de o sotie, ci de un Consiliu de Administratie.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  SĂ DĂM CU BANUL DE PĂMÂNT: Cât de frumoase sunt inutilele garnituri de cauciuc de la baza pomilor care au umplut orașul prin contract cu atribuire directă din banul public
 • Acum 2 hours Politica
  Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari. Între timp, ministrul Apărării, se hărnicea să creeze o nouă categorie de pensionari speciali: civilii care lucrează în armată, poliție și servicii secrete se pot pensiona mult mai repede, la fel ca militarii
 • Acum 14 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 15 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 18 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 21 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 21 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 23 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 23 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 23 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 24 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 1 day Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE