In vizor

Epistola lui Boc către clujeni: 21 + 15 abureli. Primarul nu are bani, dar promite marea cu sarea, cu un an înainte de alegeri

Într-o scrisoare trimisă doar pentru clujeni, primarul Emil Boc a înșiruit pe o foaie A4, realizările de anul trecut și promisiunile pentru anul acesta. Votanții află de pe cele două pagini cum s-a zbătut edilul șef să facă din Cluj-Napoca un oraș al realizărilor mărețe, cu producție de „zeci de mii de proiecte la hectar”.

21 de investiții grozave din 2018 a reușit să aștearnă pe hârtie primarul Emil Boc. Îi înștiințează pe clujeni că a adus autobuze electrice, dar nu precizează că este o promisiune veche, despre care a vorbit ani la rând și pe care a scris-o și în bilanțul anilor precedenți.

Din epistola lui Boc aflăm și că a modernizat Piața Mihai Viteazu și statuia ecvestră. Mai degrabă a fost cârpită zona din fața Cinematografului Florin Piersic din Piața Mihai Viteazu, sub presiunea organizării evenimentelor pentru Centenarul Marii Uniri.

Primarul îi anunță pe cetățeni că a fost dat în folosință parkingul Negoiu-Mehedinți. Nu precizează însă că lucrările au durat 5 ani și după ce în sfârșit au fost încheiate a mai fost nevoie de încă 6 luni pentru remedierea minusurilor semnalate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

„Au început lucrările la reabilitarea Turnului Pompierilor și a fost semnat contractul de finanțare europeană. În urma concursurilor organizate de Primărie sunt în lucru proiectele pentru reabilitarea malurilor Someșului, pentru Parcul Feroviarilor și pentru reamenajarea zonei străzii Mihail Kogălniceanu”, mai este precizat în scrisoarea lui Emil Boc.

Lucrările la Turnul Pompierilor despre care vorbește primarul sunt de fapt niște schele montate în jurul turnului. A fost închisă strada și aici s-a oprit totul de anul trecut până în prezent. Potrivit eternelor explicații ale administrației publice locale, nu se poate lucra pe timp de iarnă din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

scrisoare emil boc

Din scrisoarea lui Boc către votanți aflăm că „sunt în faza de elaborare a documentațiilor tehnice și de urbanism parkingurile Albac-Azuga, Trotușului, Gheorghe Dima Vest, Sighișoarei, Liviu Rebreanu nr. 2-4 și Piața Cipariu”. Trebuie precizat că abia în ședința de Consiliu Local de marți, 5 martie 2019 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru parkingurile Albac-Azuga și Gheorghe Dima.

Nu a fost uitată nici pasiunea arzătoare pentru popice a city-managerului Gheorghe Șurubaru, grație căruia Cluj-Napoca a fost gazda nemaipomenitului Campionat Mondial de Popice: „Au fost organizate activități sportive de anvergură în infrastructura sportivă de excelență care a adus Clujului titlul de Oraș European al Sportului 2018 (FED Cup, Campionatul Mondial de Popice, Campionatul European de Tenis de Masă Cadeți și Juniori, Cupa Europeană de Cadeți la Judo etc”.

Boc se mai laudă în scrisoare și cu cele peste 100 de evenimente organizate pentru Centenarul Marii Uniri, „având Primăria ca organizator sau partener. Au fost amplasate în oraș statuile a trei personalități remarcabile din istoria României: Episcopul Nicolae Ivan, Mitropolitul Bartolomeu Anania și Cardinalul Iuliu Hossu”.

238.000 euro a costat distracția de 1 Decembrie și Revelion. O parte din bani au fost alocați din bugetul local și o altă parte din bugetul de stat: 130.000 euro a cheltuit Primăria Cluj-Napoca și 108.000 euro Ministerul Culturii. Pe ce s-au dus acești bani? Sonorizare, onorarii artiști, prezentatori evenimente, baloane, aftermovie-uri, artificii de zi și de noapte. Trupe a căror glorie a apus demult au înveselit atmosfera pentru bani grei, iar actorul Florin Piersic a primit 2.000 euro doar să stea de vorbă cu publicul înaintea proiecției filmului Pintea.

Citește și:

240.000 euro din banii clujenilor s-au spart în focuri de artificii și baloane. Trupe obosite au luat bani odihniți de Revelion

Primarul le spune clujenilor și despre unele mărunțișuri, cum ar fi demararea realizării unui parc în cartierul Între Lacuri și Mănăștur și plantarea de copaci.

După toate aceste nemaipomenite proiecte din anul precedent, urmează înșiruirea unor investiții care ar urma să fie realizate anul acesta. Sunt aceleași povești pe care clujenii le aud săptămânal, la emisiunile radio la care este abonat Boc: cumpără tramvaie, pregătește documentația tehnică și de urbanism pentru Centura de Sud, face tren metropolitan, începe să modernizeze poduri, găsește locuri noi pentru parcuri, face aquapark, parkinguri, alocări pentru școli, platforme subterane pentru deșeuri, concurs de soluții pentru reabilitarea zonei Cetățuie și PUZ cartier Sopor plus implementarea proiectelor câștigătoare în cadrul proceselor de bugetare participativă. Despre această ultimă promisiune, Ziar de Cluj a arătat că Primăria doar promite și nu face nimic. Un exemplu relevant în acest sens este Parcul Est, care deși a fost desemnat câștigător în cadrul programului de bugetare participativă a fost anulat, iar pe o parte din terenul pe care trebuia să fie Parcul Est, Boc vrea să facă aquapark.

scrisoare emil boc

Citește și:

Primăria nu își respectă promisiunile și anulează proiectul Parcul Est, câștigător în cadrul concursului de bugetare participativă și promite un aquapark

Vă reamintim că Primăria va lua un credit de 400 milioane lei pentru realizarea a 5 proiecte, unul dintre ele fiind Centrul Cultural Transilvania. Ori administrația publică locală a ajuns la fundul sacului ori Boc ia bani împrumut doar să le arate clujenilor că va face sediu pentru Filarmonică și astfel să mai câștige câteva voturi.

sursa foto: Facebook/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *