In vizor

Emil Boc vrea să construiască parking pe terenurile USAMV

Cum vă mai ziceam, USAMV este samsarul imobiliar al cui se nimerește să vrea să promită că construiește ceva, sau, mai urât, dă câte o țeapă. După ce a anunţat în utima şedinţă de Consiliu Local că va dubla tarifele de parcare în centrul oraşului pentru a descuraja şoferii să utilizeze autoturismele proprietate personală pe de o parte, iar pe de altă parte această măsură ar duce la decongestionarea traficului, Emil Boc vine cu un nou concept fantezist. Vrea să edifice în doar 2 ani, 5 noi parkinguri, pe sistemul Park and Ride. Fără a avea niciun studiu de impact făcut şi cu un buget de aproximativ 2 milioane de euro pentru cercetare de piaţă, promovare şi construcţie, Emil Boc va transforma prin două dintre locaţiile propuse,  Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară într-un mare dezvoltator imobiliar. Trebuie să reamintim faptul că Emil Boc nu a fost în stare să construiască niciun parking în Mănăştur, cele două funcţionale  de pe strada Primăverii, respectiv Mehedinţi datand din perioada primarului Sorin Apostu, iar acum vrea ca până în 2018 să ridice 2  locaţii de parcare în cel mai populat cartier al municipiului Cluj-Napoca.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), realizat de către compania britanică ARUP, a fost adus la cunoştiinţa opiniei publice acum aproape un an. Recomandările britanicilor au fost, printre altele, ca administraţia publică locală să dezvolte un concept nou şi aproape necunoscut în România în ceea ce priveşte regimul parcărilor. Astfel ARUP a lansat ideea ca în Cluj-Napoca să fie realizate mai multe parkinguri după modelul Park & Ride în care cetăţenii să îşi lase autoturismele la periferia oraşului şi să îşi continue deplasarea cu mijloacele de transport în comun. 

“Park&Ride (P&R: parcarea autoturismului și continuarea călătoriei cu mijloacele de transport în comun) poate reprezenta o soluție mai ales pentru cei care locuiesc în afara orașului și care nu au acces la transportul public de calitate. Navetiştii (și alți vizitatori care doresc să ajungă în centrul orașului) pot să-și parcheze autoturismele într-o parcare aflată la marginea orașului, de unde utilizatorii sistemului P&R pot ajunge în centrul orașului cu transportul public de frecvență ridicată”, se arată în raportul PMUD.

Prezent în emisiune la REALITATEA FM Cluj pentru darea de seamă săptămânală şi pentru a se lăuda cât de mult se implică în viaţa oraşului, Emil Boc, cel care a şi uitat cum e să organizeze o conferinţă de presă, a dezvăluit că doreşte să realizeze un parking subteran de tip park&ride în cartierul Mănăştur. Locaţia acestui parking ar urma să fie pe Calea Floreşti, pe terenul pe care se află în prezent parcarea supermarketului  Billa, motiv pentru care a şi luat legătura cu reprezentaţii dezvoltatorului imobiliar, USAMV.

„Am vorbit cu cei de la USAMV şi cu cei de la Billa, care au terenuri în zona respectivă, în dorinţa de a face un parking subteran sub parcarea magazinului Billa de pe Calea Floreşti. Oamenii îşi vor putea lăsa maşinile acolo şi să îşi continue drumul cu mijloacele de transport în comun. Şi în Mărăşti căutăm soluţii asemănătoare”, a afirmat Emil Boc la Realitatea FM.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *