Din oras

Emil Boc susține că revenirea la „o viață normală” trece prin procesul de vaccinare

Starea de alertă continuă.

Viața în pandemie presupune în continuare limitarea unor drepturi constituționale. Cu toate acestea, primarul Emil Boc susține că reluarea activităților înghețate de Guvernul PNL-ist în martie 2020 și revenirea la „o viață normală” presupune vaccinarea. Mai este posibilă o viață normală în stare de alertă?  

„Dragi clujeni, drumul spre revenirea la o viață normală trece prin procesul de vaccinare”, susține edilul Emil Boc într-un mesaj de mobilizare a clujenilor la maratonul vaccinării din Cluj. 

Maratonul vaccinării, de vineri până luni la Sala Polivalentă

„Vă așteptăm la maratonul vaccinării de la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, de vineri (14 mai) de la ora 16:00 până luni (17 mai) la ora 8:00.

Nu este necesară programarea, este nevoie doar de buletin.

Vaccinul utilizat este Pfizer-BioNTech” – notează Emil Boc în cadrul unui mesaj de mobilizare a populației la maratonul vaccinării din Cluj. 

De altfel, edilul Emil Boc a declarat în repetate rânduri că vaccinarea va reprezenta una dintre condițiile de acces la marile festivaluri, precum Untold. 

„Dacă vă vaccinați, aveți acces la festival” –  ca să dau un stimulent suplimentar pentru vaccinare. 

Să știe: uite, poți să participi la festivalul Untold din luna august sau septembrie, dacă te vaccinezi.

Și atuncea, dacă acest lucru se anunță public, eu sînt convins că va fi o emulație, o dorință mai mare de vaccinare”, declara recent primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc.

CITEȘTE ȘI: Asociația Municipiilor va susține vaccinarea sau festivalurile? Emil Boc: „Dacă te vaccinezi, mergi la festival… După ce sunt suficiente doze de vaccin, atunci, omule, nu mai poți să spui: «Știți, mă discriminezi dacă organizezi evenimente»”

Chiar dacă fostul premier Boc este unul dintre cei mai aprigi susținători ai vaccinării, acesta nu a fost de acord ca românii care se vaccinează să primească o zi liberă.

„Nu, nu. Acuma, hai să nu sărim din una-n alta.

Să ne-nțelegem: mai trebuie să și muncim în țara asta”, a declarat Emil Boc în cadrul unei intervenții. 

 CITEȘTE ȘI: BOC îi îndeamnă pe clujeni să se vaccineze, dar nu este de acord ca oamenii să primească o zi liberă: „Să ne-nțelegem: Mai trebuie să și muncim în țara asta…”

Acum, administrația locală proiectează un maraton al vaccinării la Cluj în week-end-ul următor. 

„Timp de trei zile și trei nopți, non-stop, în perioada 14 mai, ora 16:00 – 17 mai, ora 08:00, la Sala Polivalentă BTarena, locuitorii din Cluj-Napoca, dar și cei din alte localități, se vor putea vaccina fără programare cu tipul de vaccin Pfizer-BioNTech”, anunță reprezentanții autorităților locale. 

După ce posesorii de autoturisme au fost favorizați prin deschiderea centrelor drive-through din țară, inclusiv la Sala Sporturilor Horia Demian Cluj-Napoca, acum autoritățile locale clujene anunță demararea unui maraton al vaccinării pentru populație. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *