In vizor

Emil Boc: Primaria este blocata intre CNSC si ANRSC in cazul licitatiei pentru salubrizare

Dupa ce licitatia pentru serviciile de salubrizare a fost anulata din nou de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) in 27 august, autoritatile locale spun ca situatia se afla intr-un blocaj care nu tine de Primarie ci de cadrul legislativ neclar. In timp ce municipalitatea se decide daca sa ii asculte pe cei de la CNSC sau pe cei de la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), serviciile de salubrizare sunt prestate tot de cei doi vechi operatori, pana la semnarea unui nou contract, existand o Hotarare de Consiliu Local in acest sens.
Comisia responsabila de licitatie urmeaza sa se intruneasca in aceste zile si sa decida care sunt pasii de urmat in acest caz.

 “Astept raprortul comisiei pentru ca din nou exista rapoarte si prevederi contradictorii  ale  autoritatilor statului. Pe de o parte ANRSC-ul a spus ca se aplica o anumita lege, iar CNSC-ul a spus ca se aplica o alta lege. Primaria din aceasta licitatie este pusa la mijloc pentru a decide intre decizii contradictorii ale autoritatilor statului. Asta este realitatea din nefericire. CNSC-ul a spus ca trebuie aplicata alta lege, noi inainte de inceperea licitatiei  am cerut ANRSC-ului care este autoritatea in domeniul salubrizarii sa ne spuna care lege se aplica. Ei au spus ca legea pe care o au ei nu are norme metodologice inca aprobate, se aplica o alta lege, iar CNSC-ul  a spus nu e buna pozitia ANRSC-ului aplicata cealalta lege. Va dati seama cat de confortabil te simti ca autoritate publica atunci cand autoritatile statului te plimba intre pozitii contradictorii”, a spus primarul Emil Boc.

Pana la semnarea unui nou contract serviciile vor fi prestate tot de Brantner si Rosal.

Edilul a mai aratat o adresa primita in vara anului trecut de la ANRSC conform careia “avand in vedere ca legiuitura institutiei in sarcina ANRSC elaborarea  procedurii anume adoptarea  normelor metodologice la legea 51/2006 pana la intrarea in vigoare a actului normatiov mentionat pentru delegarea serviciului de salubrizarea a localitatilor se aplica legislatia existenta. Respectiv legea 101 si ordonanta guvernului nr 34.”
Apoi CNSC a venit cu o alta parere. Cele doua institutii nu sunt subordonate ierarhic, astfel reprezentantii Primariei nu stiu pe cine sa asculte.

“Avem doua alternative, sa atacam in instanta ca sa vedem pana la urma instanta ce zice sau sa reluam procedura. Nu stiu ce imi va propune comisia, deocamdata astept sa sa intruneasca in urmatoarele 10 zile si sa imi dea o propunere”, a declarat Emil Boc.

Comisia de evaluare, numita prin dispozitia nr. 3267/01.10,2013 a primarului,  a fost compusa din presedintele Virgil Porutiu, seful Directiei Tehnice, Lucia Lupea, seful biroului de Achizitii, Ioan Bogdan, sef Serviciu Financiar, Adriana Magurean, sef Serviciu tehnic, Mircea Abrudan, seful serviciului Control Protectia Mediului, Marius Coros, inspector de specialitate si Mariana Capota, inspector.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *