Din oras

Emil Boc minte in legatura cu panourile publicitare ilegale din centru

Scris de 377

Primarul Emil Boc neaga fara sa clipeasca ilegalitatea panourilor din centrul orasului. Acesta a spus astazi ca panourile publicitare amplasate in zona protejata a orasului sunt legale, contrar prevederilor regulamentului de publicitate adoptat in 2009 de forul local.

“Exista aprobare legala pe o perioada determinata, care expira undeva la mijlocul lunii februarie, aprobare temporara conform regulamentului. Interesul municipalitatii este de a promova cu ocazia sarbatorilor de iarna sau a festivalurilor existente anumite evenimente cu caracter temporar si, la expirarea duratei, evident ca se ridica. Daca nu se ridica voluntar, se ridica cu forta. Daca printre altele sunt si firme de telefonie mobila, nu cred ca e un lucru rau”, a spus acesta.

Dupa ce i s-a reamintit ca in zona de protectie a municipiului publicitatea comerciala este interzisa de regulament, Boc a raspuns iritat:

“Cu caracter permanent interzice,cu caracter temporar nu este interzis. Repet, totul este pe prevedere legala cu caracter temporar, va place, nu va place, asta e viata! Ce sa va spun altceva?”, a spus edilul.

Potrivit articolului 9 din Regulament “In zona protejata a municipiului Cluj-Napoca este acceptata publicitatea (panouri, banere s.a.), numai pentru evenimentele temporare si in interesul comunitatii”. Ce beneficii deosebite va avea comunitatea clujeana din reclama pentru o companie de telefonie mobila nu am reusit sa deslusim.

Daca nu este suficient de clar, articolul 25 al aceluiasi regulament vine cu precizari: “Acordul pentru publicitate temporara va fi eliberat pentru evenimente stiintifice, manifestatii culturale sau sportive, de catre primarul municipiului Cluj-Napoca”.

Reamintim ca reprezentantii Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice au depus o sesizare privind panoul de pe bulevardul Eroilor si un altul, de pe bulevardul 21 decembrie.

“In zona centrala s-au instalat in mod ilegal elemente de publicitate stradala interzise in mod special prin regulamentul de publicitate (reclama de produs si dimensiuni exagerate) si prin PUG Cluj (obturarea perspectivelor catre monumente istorice). Pentru aceste lucrari nu s-a solicitat nici un aviz si nici nu ar putea fi acordat retroactiv pentru intrarea in legalitate. Reclama excesiva degradeaza tinuta urbana. In contextul pregatirilor pt titlul de “capitala culturala europeana” tolerarea acestor interventii este nefireasca”, se arata in sesizarea din 11 ianuarie.ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 9 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 12 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 15 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 15 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 16 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 17 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 17 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 18 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 18 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 19 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 20 hours Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 21 hours In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției