Anchete

Emil Boc minte de îngheață concesiunea Lukmed. Actele care dovedesc că a participat activ la îmbogățirea lui Lucan (DOCUMENTE)

Emil Boc acoperă urmele responsabilității pe care a avut-o în tot acest timp în raport cu derularea contractului de concesiune a terenului de sub clinica Lukmed. Concret, la sfârşitul mandatului de primar al lui Funar se aproba Hotărârea Consiliului Local (HCL) Cluj-Napoca cu numărul 570/2004. Acest act normativ avea să stabilească concesiunea pentru 1.000 de mp către firma lui Mihai Lucan: Lukmed SRL. Vorbim de terenul din Zorilor, în imediata apropiere a centrului comercial Sigma.

Zilele acestea procurorii DIICOT București îl vor audia pe Emil Boc pe marginea acestui subiect, având în vedere că există suspiciunea că acel HCL a fost modificat preferențial.

Tot edilul Boc este cel ce a ieșit, în urmă cu câteva zile să declare că Funar este cel care a inițiat acest ”parteneriat” cu Mihai Lucan și complicii săi. Însă, Emil Boc nu vorbește despre celelalte proiecte de hotărâre ce au dus la modificarea proiectului inițiat de Funar. Mai concret, Boc susține că în perioada sa de primar a existat o singură hotărâre prin care se modifica asocierea cu Lukmed în asocierea cu Lukmed Pro, ca urmare a faptului că firma și-a schimbat denumirea.

“În timpul mandatului meu, Consiliul Local a discutat doar de schimbarea numelui unei dintre firme care apărea în calitate de concesionar” a declarat Boc.

 

Însă declarația lui Boc este doar pe jumătate adevărată.

Cu ajutorul unui angajat din Primăria Cluj-Napoca am descoperit că în total erau trei modificări la contractul promovat de Funar. Cu ajutorul acestora, în timpul mandatului lui Emil Boc, Mihai Lucan și-a câștigat independența.  Vorbim de HCL 16/2006( din 17 ianuarie 2006), HCL 82/2006( din 28 februarie 2006 ) și HCL 365/2006( din 23 mai 2006).

Click pe fotografia de mai jos…

Aceste trei hotărâri aveau să modifice HCL 570/2004 care prevedea termenii de derulare a contractului cu Lukmed.

Astfel că, datorită acestora ”asocierea cu Lukmed SRL” nu avea să fie o  asociere, ci mai degrabă o relație distantă de raport economic. Concret, Lukmed plătește cei 70.000 de euro și cam atât. Nu vorbim de o asociere în adevăratul sens al cuvântului, prin care cel ce a dat terenul – Primăria Cluj-Napoca –  atât de ieftin (apropo, cei 70.000 de euro erau pe întreaga durată a contractului) să aibă vreun cuvânt de spus în activitatea firmei Lukmed (cea cu care s-a sociat).

 

Obligațiile aproape inexistente ale Lukmed. Orice clujean și-ar dori un astfel de cadou de la Primărie.

 

Prin binecuvântarea avocatului Ovidiu Laurean Turdean, care atunci era președinte de ședință (fiți pe pace, am încercat să obținem o declarație de la dânsul și desigur că ne-am lovit de ”nu vreau să mai vorbesc nimic despre acea perioadă” și ”nu îmi amintesc”), și a lui Mircea Jorj care a contrasemnat proiectul trecut prin CL în 2006, se schimbă termenii și condițiile asocierii cu Lukmed.

Dar nu doar ei, ci și cei 27 de consilieri locali ce au votat în favoarea proiectului, știau de acest aspect, așa că, Lukmed a primit ”verde” și de la Direcția domeniului public și privat, Direcția de urbanism și Direcția Economică a Primăriei Cluj-Napoca.

 

 

Prin Hotărârea cu numărul 82 din 28 februarie 2006:

(…) Lukmed se obligă să achite Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, suma de 70 EURO/mp/ durata asocierii, respective 70.000 euro. Plata se va efectua după cum urmează:

Suma de 15.000 euro la data obținerii autorizației de construire;

100 de plăți trimestriale a câte 550 euro fiecare, începând de la data emiterii dovezii de luare în folosință. Plata ratelor trimestriale se va efectua în data de 15 a primei luni a trimestrului în curs.

 

Dar asta nu  a fost suficient. Lucan nu putea să stea liniștit că a dat acei  70.000 de euro și a primit pământul de sub clinică în folosință. A reușit să își scoată pârleala tot cu ajutorul Consiliului Local.

Concret acel HCL 570/2004, doi ani mai târziu, se transformă, printr-o  nouă  hotărâre. Astfel li se permite celor de la Lukmed să  ”se poată asocia cu alți agenți economici în vederea realizării obiectivului asocierii, fără a-i schimba destinația acestuia”. Așa a intrat în schemă Hyperdia, despre care Lukmed nu avea nici o obligație să declare ce venituri încasează în urma asocierii cu aceasta.

Să nu  uităm să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. După cum și Emil Boc o spune, acel HCL 570/2004 a fost înaintat de antecesorul său, Funar. Însă, celelalte au fost făcute sub tutela sa.  Dar, azi Emil Boc își amintește doar de cea de-a treia hotărâre: aceea cu ”schimbarea denumirii asociatului din SC Lukmed SRL în SC Lukmed Pro SRL”.

 

Oameni ca Alexandru Cordoș, Horea Uioreanu și inclusiv Mircea Jorj – la acea vreme consilieri locali sau angajați ai Primăriei Cluj-Napoca – susțin că nu își amintesc să fi existat probleme discutate despre această asociere, în timpul în care ei erau în Consiliul Local.

Desigur un alt consilier din acea vreme susține că erau normale cotele stabilite în contract pentru a concesiona terenul respectiv.

Cu toate acestea, noi vă lăsăm lista cu cei ce au votat, cel mai probabil în unanimitate, pentru ca Mihai Lucan să prindă rădăcinile de măcelar în Cluj-Napoca. Pentru ca Mihai Lucan să aibă cu ce clinică să delapideze Statul Român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *