Rautacisme

Emil Boc mai ”deservește” o dată linia 8 cu troleibuze, la șase luni după ultimul anunț despre aceeași deservire. Cică linia e total nepoluantă. N-am aflat noi, dar or fi devenit electrice autobuzele care deservesc traseele M41, M42, M43 și M44

Marți, întreaga presă de chitanțier care-i ridică osanale din toate pozițiile pupatului pe portofel Însuși Lui Maestrului, Excelenței Sale și Întâiului Gospodar al Urbei, primarul Emil Boc, scotea de știre faptul că ”Linia 8, deservită de autobuze diesel, a fost înlocuită cu troleibuze”. Asta începând cu data de 8 iunie ”ca urmare a finalizării lucrărilor de extindere a rețelei de contact pe str. Traian Vuia din Cluj-Napoca”.

Știrea reală este că, din nou, ceva anunțat cu același tam-tam și bubuit de cărămădidă în piept a fi fiind dat în folosință în 5 decembrie 2022, s-a procrastinat către 8 iunie 2023! În buna tradiție a cuvintelor azvârlite pe gură de Emil Boc pentru ca presa sa de chitanțier să le ducă sub ochii și la urechișe ”bocălăilor” lui.

”Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA anunță publicul călător că începând cu data de 05.12.2022, linia 8 (Piața Mihai Viteazul – Aeroport) va fi deservită de troleibuze.”

Dar, stați, că în materie de vorbe vomitate în spațiul public dinspre municipalitatea care face-drege-praf-culege avem supra-ofertă pe temă. Se afirma când cu ocazia în care 5 decembrie 2022 nu știa că OSĂ fie 8 iunie 2023, că:

”Mentionam faptul ca municipiul Cluj-Napoca este singurul oras din Romania in care transportul public cu tractiune electrica nu s-a diminuat dupa anul 1990, desi in alte orase aceste retelele de transport electric cu troleibuze sau tramvaie au fost desfiintat partial sau in intregime.”

Păi, dargii jurnalistului de non-chitanță, e frumos să mâncați cu polonicul cel mare mizeria pe care o produceți?

Linia 8 a fost troleibuz din ’86 până în ’94, după care, timp 29 de ani, au circulat autobuze diesel pe sub rețeaua existentă. Asta ce spumele mării înseamnă? Cumva extindere de transport public cu tracțiune electrică?

În rest, faptul că se anunță că se dă ecologie la tot cartierul, rămâne problema liniilor de pe traseele M41, M42, M43 și M44, care tot pe acolo își pârțâie noxele (ca municipalitatea și regiile ei realizările) cu autobuze Diesel extrem de vechi.

Credem că municipiul ar respira aer extrem de curat fără bășinile emise dinspre primărie și purtate peste tot de presa de chitanțier.

Ia uitați cum cântă Emil Boc ”Flota verde de acasă / să mă rătăcesc în minciuni, / jumătăți de adevăruri și omisiuni, / presa de chitanțier mă lasă”: