In vizor

Emil Boc, la plăcinte înainte, la război înapoi! Primarul, aflat în foame de imagine, este lipsit de apetitul de a asculta problemele clujenilor

Astăzi, 2 septembrie 2016, începand cu orele 12.30 si 14.30, la clădirea Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” va avea loc premierea a 77 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Acestea vor primi câte un premiu în valoare de 1000 de lei din partea municipalității clujene.

Aceasta reprezintă deja o tradiție pentru Primăria condusă de Emil Boc, un primar care apare în fața oamenilor doar la „plăcinte”, la „război” preferând să se adăpostească în turnul de fildeș al Primăriei.

Când e vorba de cheful anual al pensionarilor, de premierea cuplurilor care împlinesc o jumătate de secol de căsnicie, când trebuie dat cep la butoiul cu bere sau când are ocazia să joace baschet în centrul orașului cu actorii de comedie, Emil Boc imediat e prezent, e „de-al nostru”, „întotdeauna pentru clujeni”.

Însă, când e vorba de acordat audiențe în probleme majore, cum este, de pildă, problema mafiei din piețele Primăriei, primarul refuză „politicos”, prin intermediul serviciilor din subordinea sa, nedorind să discute cu clujenii, chiar dacă aceștia își pun în el ultima speranță.

La primarul municipiului Cluj-Napoca un cetățean poate ajunge cu o problemă doar după ce parcurge alți lungi pași, la structurile din subordine, pași care durează luni de zile și care, după ce sunt parcurși, se blochează la ușa primarului, unde cetățeanul este nevoit să facă alți pași de rac, înapoi la structurile din subordine. O birocrație dezarmantă care îl închide pe primarul Emil Boc față de cetățeni într-o fortăreață din care edilul iese doar în scopuri pur electorale, doar atunci când își poate face imagine publică prin fel de fel de giumbușlucuri aducătoare de voturi.

Recent, în 31 august, Emil Boc a refuzat să o primească în audiență pe Adriana Turc, producătorul agricol care a dezvăluit, în cadrul unui interviu video de o oră și jumătate, toate problemele din piețele patronate de Primărie, indicându-i-se acestui producător agricol să se adreseze structurilor din subordinea primarului. Pentru că doamna Adriana Turc a făcut deja acești pași în anul 2013 și a constatat că ei nu duc nicăieri, și-a pierdut acum și ultima speranță de a se mai rezolva problemele stringente din piețele municipalității. Cu toate că neregulile pe care ea le-a expus public sunt cunoscute și arhicunoscute de către autoritățile publice, ele au toate șansele să rămână fără rezolvare, iar mafia din piețe poate, în consecință, să existe și să se dezvolte în continuare, netulburată în vreun fel.

Primarul Emil Boc pare a fi înfometat doar de imagine, lipsindu-i însă apetitul de a îi asculta pe clujenii ale căror probleme este responsabil să le rezolve.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *