In vizor

Emil Boc isi face campanie electorala pe banii clujenilor

Emil Boc nu pierde nicio ocazie de a-si face campanie electorala. Platitorii de impozite de la Cluj s-au trezit, ca au vrut, ca n-au vrut, cu “realizarile” primarului in plicul in care erau instiintati cat au de platit pentru impozitele aferente anului 2014. Campania de publicitate a primarului Boc nu e de bun augur doar pentru imaginea acestuia, intretinuta pe bani publici. Societatea Rapid Pay, cea care trimite scrisorile, o firma de casa a primariei, face bani frumosi de pe urma distribuirii acestora.

142.000 de plicuri au fost trimise cu firma Rapid Pay, care a ajuns deja la un numar impresionant de contracte cu Primaria Cluj-Napoca. Cati bani a cheltuit municipalitatea cu tiparirea si trimiterea acestor scrisori, nu se stie. Reprezentantii mass-media ai institutiei spun ca nu cunosc suma aferenta.

„E vorba de un contract mai mare, incheiat anul trecut”, au spus acestia.

In scrisoarea semnata de Emil Boc sunt enumerate proiectele pe care acesta a promis ca le va indeplini pana la sfarsitul anului. Boc le promite clujenilor biciclete europene, strazi asfaltate, mijloace de transport cu sistem de ticketing, pasaje subterane in Gara, parkinguri in cartiere, troleibuze noi si autobuze electrice. Cam aceleasi promisiuni pe care primarul le facea la inceput de 2014. Astfel, principalele investitii derulate de primarie in 2015 sunt fie proiecte continuate din anii trecuti, fie altele resapate.

Cine e firma care distribuie scrisorile

Firma infiintata de doar trei ani a Ioanei Calin, nimeni alta decat sotia lui Ovidiu Calin, fostul sef al Postei de la Cluj, cunoscut pedelist, reuseste sa fie singurul ofertant al mai multor contracte ale Primariei. Astfel Rapid Pay incheie contract dupa contract cu municipalitatea prin procedura de achizitie directa.

La inceputul anului 2014, Emil Boc a trimis, tot cu Rapid Pay, 127.000 de scrisori in oras, in care se lauda cu realizarile din primele sase luni de mandat – distractia i-a costat pe clujeni peste 100.000 de lei. Contractul a fost castigat de SC Star Storage SRL, care a subcontractat societatea SC Rapid Pay SRL. Apoi, tot Rapid Pay a primit, prin incredintare directa, contractul pentru distribuirea Scrisorii Primarului, in valoare de 77.000 de lei. S-au trimis 140.000 de scrisori care contineau realizarile anului si instiintarea de plata pentru impozitele aferente anului 2013.

O afacere de familie…politica

Rapid Pay le apartine Ioanei Calin si Mariei Mindrut. Ioana Calin este sotia lui Ovidiu Calin, fost candidat la Senat din partea PDL Cluj, fost membru PRM si PC, fost director la Posta Romana in guvernarea PDL.

Maria Veturia Mandrut este cumnata lui Ovidiu Calin si sora Ioanei Calin. Maria Veturia Mandrut este nora fostului director de la AVAS, Alexandru Mandrut, condamnat pentru luare de mita intr-un scandal de coruptie.

UPDATE:

„Este obligatia legala a Primariei de a transmite aceasta Scrisoare a Primarului, conform HG nr 1723/2004. Alaturi de Instiintarea de plata a impozitului pe anul în curs, Scrisoarea reprezinta o informare cu privire la proiectele importante derulate de Primarie in anul precedent, dar si a celor propuse pentru 2015, astfel incat sa fie cunoscute de contribuabilii clujeni”, a precizat Iulia Persa, sefa Biroului Mass-Media al Primariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *