In vizor

Emil Boc îl apără pe Vasile Blaga în instanță

Emil Boc a fost audiat, astăzi, alături de fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, în fața judecătorilor de la Tribunalul București. In calitate de fost prim-ministru, Emil Boc este martor în procesul în care Vasile Blaga este judecat pentru trafic de influență.

In fața magistraților, actualul primar și-a apărat colegul de partid cât de tare a putut. „Nu am auzit niciodata de Berdilă Horațiu. Donațiile în PDL se făceau la sediul partidului, la casierie, de către cei care doreau să facă donații. Se înregistrau în registrele partidului și se verificau de Curtea de Conturi. Niciodată la numirea într-o funcție politică de către partid nu i s-a condiționat nimănui plata unei sume de bani. Deci nu s-a condiționat: ești numit în funcția X, dacă plătești o sumă de bani. Așa ceva nu a existat sau eu nu știu să fi existat în PDL”, a spus Emil Boc, în fața instanței, conform ziare.com.

Fostul premier a vorbit și despre Gheorghe Ștefan, supranumit Pinalti, cel care l-a denunțat pe  Vasile Blaga. Tot conform ziare.com, Emil Boc a declarat: „Organizaţiile judeţene puteau face recomandări pentru miniştri, secretari de stat şi alte funcţii, însă PDL filtra aceste propuneri prin comisiile de specialitate, în funcţie de profesionalism. (…) Nu există că cineva să vină şi să spună: nu mă interesează ce vreţi voi, eu vreau să fie numit X (…) Gheorghe Ştefan era un om care a avut performanţă politică, dar nu îmi face plăcere să spun mai multe lucruri. Organizaţia PDL din Neamţ era în primele 5 organizaţii ale partidului ca performanţă în alegeri şi pentru asta Gheorghe Ştefan era membru în BPN şi vicepreşedinte al PDL. El era preocupat şi de alte activităţi colaterale politicii, de fotbal – de exemplu. Avea propuneri pentru mai multe funcţii, dar nu întotdeauna acceptate de partid.”

Vasile Blaga este acuzat în acest dosar că ar fi primit 700 de mii de euro de la o societate comercială, ca să îi faciliteze acesteia câștigarea unor contracte cu statul.

Procurorii au cerut condamnare cu executare pentru Vasile Blaga

Procurorii DNA au cerut, vineri, la ultimul termen de la Tribunalul București condamnarea la închisoare cu executare pentru fostul președinte PDL, Vasile Blaga, în dosarul de trafic de influență după ce a ajutat două societăți să obțină contracte la instituții ale statului în schimbul sponsorizării partidului. În plus, procurorii au cerut și confiscarea sumei de 700.000 de euro și menținerea sechestrului asigurator pe bunurile politicianului.

„La aplicarea pedepsei, vă rugăm să aveți în vedere poziția nesinceră a inculpatului și gravitatea faptei. De asemenea, vă rugăm să-i interziceți inculpatului dreptul de a mai avea calitatea de membru în formațiuni politice, în Parlament și să ocupe demnități publice”, a solicitat procurorul DNA.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *