Sport

Emil Boc îi îndeamnă pe clujeni să rămână activi în limitele pandemiei și să facă mișcare: „Chiar și în preajma plimbării din jurul blocului sau în zona limitrofă…”

Scris de 114

În contextul în care sportul a fost unul dintre domeniile de activitate neglijate în pandemie, asemenea culturii, iar numărul adolescenților cu afecțiuni asociate obezității plasează România pe primul loc în top la nivelul UE, primarul Emil Boc a adresat un apel către clujeni prin care le cere să rămână activi chiar și în case ori în preajma plimbării din jurul blocului, iar aceasta întrucât nimic nu este „mai dăunător pentru sănătate decât ducerea unei perioade foarte lungi de timp în inactivitate”, consideră edilul Clujului. 

„Și încă ceva. 

Fac un apel: Stați activi, dragi clujeni!

Știu că pandemia asta ne-a obligat să stăm în casă, ne-a obligat să facem mai puțină mișcare.

Fără a îndemna, Doamne ferește, oamenii să se bulucească, să se aglomereze, dar stați activi, fiți activi!

Chiar și în casă, chiar și acasă.

Chiar și în preajma plimbării din jurul blocului sau în zona limitrofă.

Faceți mișcare în limitele acestea ale pandemiei, cu măsuri de siguranță, pentru că nimic nu i mai dăunător pentru sănătate decât ducerea unei perioade foarte lungi de timp în inactivitate.

Valabil și pentru copii. Pentru că avem cea mai mare rată de obezitate la adolescenți din Uniunea Europeană, de aia mă bucur că până la urmă școlile s-au redeschis atât cât s-au redeschis și sper să le redeschidem mai departe.

Deci în condiții de siguranță, stați activi!

Pentru că este foarte, foarte, foarte important să nu uităm de sport. Chiar dacă, la un moment dat, repet, toate măsurile de siguranță par a fi în contradicție cu ideea de mișcare. 

Nu. Mișcarea nu este în contradicție cu pandemia. 

Doar în condiții de siguranță: mască, distanțare, spălat pe mâini – ăstea da. 
Dar a sta activ este foarte important”
, a declarat Emil Boc. 

Spre exemplu, încă din toamna anului trecut, în Clujul european al sportului, autoritățile nu au fost capabile să le ofere înotătorilor, amatori sau de performanță, bazine în care să se antreneze.

Chiar dacă din iunie 2020 accesul publicului larg a fost permis în bazinele aflate în aer liber, iar al sportivilor de performanță și în bazinele acoperite, în Cluj acestea au rămas închise. 

Părinții care au copii înotători de performanță și-au făcut publică disperarea pentru că acești sportivi și-au întrerupt antrenamentele în martie și de atunci nu au putut să le reia. 

CITEȘTE ȘI: Bazinele de înot din Cluj sunt închise de cinci luni: copii, adulți și sportivi de performanță nu mai au unde să facă antrenamente

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 21 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 22 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 1 day Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 1 day PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 1 day Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 1 day Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 1 day Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 1 day Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 1 day In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 1 day Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 1 day Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 1 day In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 1 day Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE