Sport

Emil Boc îi îndeamnă pe clujeni să rămână activi în limitele pandemiei și să facă mișcare: „Chiar și în preajma plimbării din jurul blocului sau în zona limitrofă…”

În contextul în care sportul a fost unul dintre domeniile de activitate neglijate în pandemie, asemenea culturii, iar numărul adolescenților cu afecțiuni asociate obezității plasează România pe primul loc în top la nivelul UE, primarul Emil Boc a adresat un apel către clujeni prin care le cere să rămână activi chiar și în case ori în preajma plimbării din jurul blocului, iar aceasta întrucât nimic nu este „mai dăunător pentru sănătate decât ducerea unei perioade foarte lungi de timp în inactivitate”, consideră edilul Clujului. 

„Și încă ceva. 

Fac un apel: Stați activi, dragi clujeni!

Știu că pandemia asta ne-a obligat să stăm în casă, ne-a obligat să facem mai puțină mișcare.

Fără a îndemna, Doamne ferește, oamenii să se bulucească, să se aglomereze, dar stați activi, fiți activi!

Chiar și în casă, chiar și acasă.

Chiar și în preajma plimbării din jurul blocului sau în zona limitrofă.

Faceți mișcare în limitele acestea ale pandemiei, cu măsuri de siguranță, pentru că nimic nu i mai dăunător pentru sănătate decât ducerea unei perioade foarte lungi de timp în inactivitate.

Valabil și pentru copii. Pentru că avem cea mai mare rată de obezitate la adolescenți din Uniunea Europeană, de aia mă bucur că până la urmă școlile s-au redeschis atât cât s-au redeschis și sper să le redeschidem mai departe.

Deci în condiții de siguranță, stați activi!

Pentru că este foarte, foarte, foarte important să nu uităm de sport. Chiar dacă, la un moment dat, repet, toate măsurile de siguranță par a fi în contradicție cu ideea de mișcare. 

Nu. Mișcarea nu este în contradicție cu pandemia. 

Doar în condiții de siguranță: mască, distanțare, spălat pe mâini – ăstea da. 
Dar a sta activ este foarte important”
, a declarat Emil Boc. 

Spre exemplu, încă din toamna anului trecut, în Clujul european al sportului, autoritățile nu au fost capabile să le ofere înotătorilor, amatori sau de performanță, bazine în care să se antreneze.

Chiar dacă din iunie 2020 accesul publicului larg a fost permis în bazinele aflate în aer liber, iar al sportivilor de performanță și în bazinele acoperite, în Cluj acestea au rămas închise. 

Părinții care au copii înotători de performanță și-au făcut publică disperarea pentru că acești sportivi și-au întrerupt antrenamentele în martie și de atunci nu au putut să le reia. 

CITEȘTE ȘI: Bazinele de înot din Cluj sunt închise de cinci luni: copii, adulți și sportivi de performanță nu mai au unde să facă antrenamente

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *