Rautacisme

Emil Boc îi critică pe reprezentanții BOR care nu promovează vaccinarea

Puneți-i lui Emil Boc un microfon în față, nu-l întrerupeți cu întrebări concrete despre activitatea sa de primar și va începe să mitralieze vorbe despre orice altceva decât ce are în fișa postului. Orașul e vraiște, investițiile promise de 16 ani sunt doar promise, dar Emil Boc a devenit specialist în dojenirea înalților prelați ai Bisericii Ortodoxe Române.

Fostul premier, Emil Boc, se arată deranjat de declarațiile unori oficiali BOR, care nu afișează o atitudine pro-vaccinare. Unul dintre aceștia este Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, care a afirmat că are alergii şi nu se vaccinează împotriva COVID-19, susţinând că nu ar avea de ce să facă acest lucru deoarece nu se îmbolnăveşte. El consideră că preoţii nu sunt medici ca să recomande vaccinul şi că acest lucru ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor acestora.

Exemplu pozitiv îl dă Emil Boc pe Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, care a precizat că se va vaccina.

„Miza e la nivel local. Eu m-am bucurat și m-am felicitat pe Mitropolitul Clujului Andrei Andreicuț pentru atitudinea în primul rând creștinească extrem de corectă cu sănătatea publică. Domnia sa a spus: ‘mă voi vaccina atunci când îmi vor spune medicii, pentru că eu am trecut recent prin boală și când îmi vor spune medicii mă voi vaccina și îi îndemn pe credincioși să facă după propria lui conștiință’. Până la urmă este o atitudine corectă, care, repet, arată un grad de maturitate a Bisericii Ortodoxe care se pliază pe vremea în care trăim și pe modul în care religiile, că sânt romano-catolici, greco-catolici, luterani, protestanți sau ortodocși, vin să fie parte a rezolvării problemei și nu cauză a acesteia.

Așa cum mai văd câte un ierarh răzleț, mai mic sau mai mare, care are atitudini care nu fac cinste Bisericii Ortodoxe din perspectiva raportării la vaccinare. E o chestiune până la urmă de sănătate publică de care toată lumea trebuie să fie în aceeași parte. Evident, din unghiuri diferite privind problema. Dar nu cu atitudini care să pună în pericol sănătatea fiecăruia dintre noi”, a spus Emil Boc din fața unui microfon la o emisiune unde este lăsat să vorbească ce vrea el pe banii clujenilor.

ÎPS Teodosie a fost întrebat dacă nu crede că acest vaccin poate salva planeta:

„Dacă specialiştii cred asta, ştiu ei ce spun. (…) Acolo este breasla medicilor, între ei nu este totală punere de acord. Am citit şi voi mai citi, chiar am fost atenţionat, primesc mesaje de la medici de înaltă ţinută din America, din Germania, dar nu vreau să-i expun aici că nu e treaba mea, care atrag atenţia asupra urmărilor negative. Nu înseamnează că vaccinul nu e bun. Dacă nu ar fi bun nu l-ar face atâţia oameni. E făcut de nişte specialişti. Dar ca la orice vaccin unii au restricţii, adică au urmări negative datorită unor suferinţe personale pe care le au în organismul lor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *